Hopp til hovedinnholdet

Det er mange myter om jazz, og dessverre står noen av dem i veien for fantastiske musikkopplevelser. Vi har et godt råd: lytt. Hvis du er skeptisk, kan det være smart å lytte med et åpent sinn. Vi kan nesten garantere deg at du vil bli overrasket. Hvis du er helt ny i jazzens verden kan det være lurt å gjøre det samme som du ville gjort på fjelltur. Hør med noen erfarne kjentfolk. Fortell hvordan musikk du liker og se om du ikke kan få tips om hvilke artister du kan sjekke ut, og sannsynligvis er det en konsert eller to på mai:jazz som er interessant.

Kunstnerisk portrettbilde av Hasse Andersen.

–  Vi gleder oss til å ønske velkommen til festival, og er stolt over at vi igjen skal sette preg på Stavanger i en liten uke fullpakket med musikalske høydepunkter. Uten at vi skal løfte fram noen spesielt, gleder vi oss til absolutt alt av både internasjonale storheter og lokale talenter. For alle oss siddiser er det jo veldig stas med Stavanger Symfoniorkester og Thomas Dybdahl under kyndig ledelse av Vince Mendoza. Det kommer til å bli en musikkfest. Det kommer det til å bli på alle scenene rundt om i byen, og du kan velge å vrake i om du vil ha fullt trøkk og bakoversveis eller bli løftet varsomt inn i et vakkert landskap. Jeg lover at her er det noe for enhver smak, og den eneste helt klare likheten er kvalitet, sier festivalsjef Per Hasse Andersen som er storfornøyd med årets program

 

Det finnes en jazz for alle

Jazz er ikke slik mange tror én ting, det er, etter vår mening, kanskje den musikksjangeren som har det mest varierte uttrykket. Akkurat som jazz har vært viktig for andre sjangere lar jazzen seg inspirere av andre musikalske uttrykksformer. Vi tør også hevde at aldri tidligere har jazzen hatt en større bredde i uttrykket, og aldri før har så mange artister vært så modige og åpne for å skape ny musikk uten å være bundet av en streng oppfatning av hva jazz skal være. Jazz er alt, og jazz er for alle. Det er også artistene på årets festival et bevis for. Det er heller ikke slik at du trenger å like alt, men vi er sikre på at du vil finne noe du liker på mai:jazz.

Det er 25 år siden Nils Petter Molvær ga ut albumet «Khmer», og i år feirer han utgivelsen. Det er en unik mulighet til å oppleve denne musikken live, og ikke minst et solid bevis på at kvalitet ikke går ut på dato.

mai:jazz – hver eneste konsert er unik

På mai:jazz har du muligheten til å oppleve musikk slik vi mener det er aller best. I møtet mellom artister og publikum. Det er mange lag i en slik opplevelse. Se artistene på scenen, være en del av et fellesskap som er vitne til noe som bare skjer en gang. Det er det som er unikt med levende musikk som spilles av mennesker. Det blir aldri helt likt. Stemningen i lokalet, artistenes evne til å formidle og din evne til å ta imot er aldri helt lik. Det er derfor hver eneste konsert oppleves som spesiell. Det er også derfor vi synes du skal sjekke ut artistene våre for å finne noe du blir nysgjerrig på. Se alle artistene her: https://maijazz.no/artister/

En bilde collage av Dybdahl, Kidjo, Camilla Hole, Dance With a Stranger

Jazz for alle! Inspirasjonskildene er like varierte som artistene. Thomas Dybdahl og Stavanger Symfoniorkester, Angelique Kidjo, Camilla Hole, Dirty Loops er noen eksempler på artistene som vil ta deg med på reiser inn i svært varierte musikalske landskap.

Bli med og få byen i jazzstemning

Det er en helt egen stemning i Stavanger under mai:jazz, når konsertlokalene rundt omkring i byen åpner dørene for publikum skjer det noe med byen. Enten du haster fra en scene til en annen for ikke å gå glipp av en eneste tone, eller om du faktisk har fått en musikkopplevelse som gjør at du kanskje heller vil sette deg ned og ta et glass og la inntrykkene synke inn. Det er fortsatt billetter igjen, og vi vil så gjerne dele alle de flotte øyeblikkene med dere i publikum. Vi vet at artistene gleder seg til å komme til Stavanger, og sammen med våre fantastiske frivillige har vi jobbet for å legge alt til rette for en real jazzfest! Vi ønsker deg velkommen til mai:jazz 2024.

 

Se alle artistene her: https://maijazz.no/artister/

Kjøp billetter her: https://maijazz.no/konserter/