Hopp til hovedinnholdet

MaiJazz har vært arrangert siden 1989. En av Stavanger regionens eldste festivaler Fra den spede begynnelse og fram til i dag har festivalen vokst seg solid, sterk og stor. MaiJazz er blitt en av de fremste tilbakevendende kulturbegivenheter i Stavanger region. Som de fleste kulturprosjekt hadde MaiJazz også en utfordrende oppstart og det var ikke gitt vi skulle lykkes. Vi kan trygt si at festivalen er ett resultat av et sterk samspill mellom dyktige kunstnere, frivillige ildsjeler, støttende politikere, lojale sponsorer og ikke minst et stadig voksende og kompetent publikum. Alle har på hver sin måte spilt en avgjørende rolle for å utvikle festivalen til en av landets ledende i sin kategori. MaiJazz er opptatt av å spille en rolle i den spennende utvikling og utfordringen Stavanger region står overfor.

For å si det med en av Sveriges tidligere kulturministre Bengt Göransson: «Kultur er en kilde til fordypning, innsikt og engasjement – legger grunnen for samfunnsdeltakelse og demokrati. Innsikt kan forandre mennesker som i sin tur kan forandre omgivelsene og verden». MaiJazz skal bidra til musikkglede, innsikt og refleksjon. Men selvsagt også til god underholdning, gode opplevelser og liv i byen. Vi har bidratt til regionen med artister som Jan Garbarek, Pat Metheney Group, Herbie Hancock, E.S.T, Joe Zawinul, Youssou N’dour, Chick Corea – for å nevne noen få av de som har besøkt Stavanger og MaiJazz.

Vi vet vi må stadig utvikle oss – MaiJazz ønsker å være en drivkraft i den kulturelle utvikling i regionen. De seineste årene har det etablerte samarbeidet med Universitet i Stavanger virkelig skutt fart. Bjergsted Jazzensemble er en hjørnestein i festivalen ghostwriter. Serie «Tett på en Helt» ( Blå Trå serien hos Stavanger Jazzforum) er blitt noe av det mest populære hos studentene ved Fakultet for Utøvende Kunst ((FUK). Samarbeidet med Stavanger Katedralskole / Musikk Dans og Drama,  og Kulturskolen i Bjergsted/Unge Talenter Bjergsted  handler om utvikling av musikere, musikklivet i regionen og ikke minst publikumsutvikling.

Stavanger Jazzforum  har styrt scenen Spor:5 siden 2015. For MaiJazz har den vært en «hjemmebane» side 2015. Vi håper Spor:5  spiller en viktig rolle også framtiden. Langsiktighet og kvalitet – alltid kvalitet- styrer det vi gjør.

 

Festival organisasjon:

Festivalråd:

Per Hasse Andersen –  Leder/Festivalsjef – hasse.andersen@maijazz.no –
+47 95261814.

Hanne Bernhardt Buvik –  Nestleder – hanne@maijazz.no

Erik Berthelsen – Produsent – erik@maijazz.no

Produksjons team

Jørund Østebø-Bjåstad – produksjon, Jens Borge – teknisk, Paul Chr Bull – transport, Åse Flatjord – billett, Jorunn Hagesæter – festival kontor, Svein Erik Fylkesnes – foto, Sveinung Pedersen – IT

Kommunikasjon  og Marked – Ivar Oftedal , Hanne Bernhardt Buvik, Dag Svihus, John Rørdam -Dinamo

Program Råd:

Per Hasse Andersen, Hanne Bernhardt Buvik, Andreas Risanger Meland, Ivar Oftedal

Program samarbeidspartnere : Jazzfest Trondheim – Nasjonale Jazzscene

Kompetanse Gruppe pedagogisk satsing for barn og ungdom:

Adrian Børtveit Tvedten , Per Hasse. Andersen, Hanne Bernhardt Buvik

https://beste-casino.me/

MaiJazz er stolt av å være Miljøfyrtårn!
Miljøfyrtårn er Norges mest brukte miljøledelsessystem, og miljøfyrtårnsertifiseringen er en anerkjent nasjonal miljøsertifiseringsordning på lik linje med de internasjonale miljøsertifiseringsordningene (ISO 14001 og EMAS).
MaiJazz ble som den første festivalen i Stavanger sertifisert som miljøfyrtårn i 2005, og har siden jobbet systematisk med ulike mål for flere miljøvennlige løsninger og alternativer for vår type virksomhet.
Ved kontinuerlig å stille krav til oss selv og våre samarbeidspartnere, skal vi bidra til å minimere miljøbelastningen ved gjennomføringen av festivalen. Vår virksomhet skal overholde alle krav som stilles fra myndigheter, samt de krav vi har pålagt oss selv. Våre etiske retningslinjer skal skape tillit og lojalitet blant våre frivillige, publikum, artister/musikere og samarbeidspartnere, og vi oppfordrer samtlige til å være miljøbevisste.