Om oss

MAI:JAZZ - STARTET I 1989 - EN MEGET VELRENNOMERT JAZZFESTIVAL I NORGE OG EN AV STAVANGER REGIONENS STØRSTE KULTURBEGIVENHETER OG EN VIKTIG DEL AV DET LOKALE KULTURLIVET


Mai:jazz har vært arrangert siden 1989. En av Stavanger regionens eldste festivaler Fra den spede begynnelse og fram til i dag har festivalen vokst seg solid, sterk og stor. Maijazz er blitt en av de fremste tilbakevendende kulturbegivenheter i Stavanger region. Som de fleste kulturprosjekt hadde Maijazz også en utfordrende oppstart og det var ikke gitt vi skulle lykkes. Vi kan trygt si at festivalen er ett resultat av et sterk samspill mellom dyktige kunstnere, frivillige ildsjeler, støttende politikere, lojale sponsorer og ikke minst et stadig voksende og kompetent publikum. Alle har på hver sin måte spilt en avgjørende rolle for å utvikle festivalen til en av landets ledende i sin kategori. Maijazz er opptatt av å spille en rolle i den spennende utvikling og utfordringen Stavanger region står overfor.

For å si det med en av Sveriges tidligere kulturministre Bengt Göransson: «Kultur er en kilde til fordypning, innsikt og engasjement – legger grunnen for samfunnsdeltakelse og demokrati. Innsikt kan forandre mennesker som i sin tur kan forandre omgivelsene og verden». Maijazz skal bidra til musikkglede, innsikt og refleksjon. Men selvsagt også til god underholdning, gode opplevelser og liv i byen. Vi mener vi har bidratt til regionen med artister som Jan Garbarek, Pat Metheney Group, Herbie Hancock, E.S.T, Joe Zawinul, Youssou N’dour bare for å nevne noen få av de som har besøkt Stavanger og Maijazz.

Vi vet vi må stadig utvikle oss – Maijazz ønsker å være en drivkraft i den kulturelle utvikling i regionen. De seineste årene har det etablerte samarbeidet med Universitet i Stavanger virkelig skutt fart. Bjergsted Jazz Ensemble er en hjørnestein i festivalen. Serie «Tett på en Helt» ( Blå Trå serien hos Stavanger Jazzforum) er blitt noe av det mest populære hos studentene ved Instituttet for Musikk og Dans/ UiS. Samarbeidet med Stavanger Katedralskole / Musikk Dans og Drama, Vågen videregående i Sandnes, St. Svithun videregående og Kulturskolen i Bjergsted handler om utvikling av musikere, musikklivet i regionen og ikke minst publikumsutvikling.

Ett nytt tilskudd til denne utviklingen er scenen Spor:5. Denne scenen har Stavanger Jazzforum og Maijazz styrt siden 2015. Vi tror Spor:5 kommer til å spille en viktig rolle i årene framover. Langsiktighet og kvalitet – alltid kvalitet- styrer det vi gjør.

 

Festival ORG:

Per Hasse Andersen  festivalsjef | hasse.andersen@maijazz.no | mob +47 95261814

Hanne Bernhardt Buvik nestleder /koordinator| hanne@maijazz.no

Erik Berthelsen – Produksjon
Jens Borge – teknisk
Bodil Løyning –festivalkontor/informasjon

IT- SOSIAL MEDIA. –Sveinung Pedersen

PROGRAMRÅD
Per Hasse Andersen
Hanne Bernhardt Buvik
Ivar Oftedal
Anja Tomter (Anjazz)
Ernst Wiggo Sandbakk (Jazzfest Tronheim)
Line Juul ( Nasjonale Jazzscene)
Roy Jahrn Holtan

 

 

 

Logoer til pressebruk

Maijazz-logo:

JPG-format: Maijazz logo
PNG-format: Maijazz logo
SVG-format: Maijazz logo

Maijazz-logo med dato:

JPG-format: Maijazz 2019
PNG-format: Maijazz 2019
SVG-format: Maijazz 2019

 

___

FOR BOOKING / HENVENDELSER:

Program@maijazz.no

Kjære artister og management – Maijazz får veldig mange program forespørsler av høy kvalitet. Av kapasitet årsaker kan vi dessverre bare svare på e-post hvis forespørselen er aktuell for bookning.

Dear Artists and Managements – Maijazz gets very many musically high quality e-mail requests for booking. Due to work capacity we can only  respond/reply on requests that are actual for the festival program.

 

___

Besøksadresse/ Visiting adress:
Sandvigå 7
4007 Stavanger

Postadresse:
Maijazz
Postboks 6
N-4001 Stavanger
Norway

Phone :
+47 95261814
+47 518 46668