Hopp til hovedinnholdet

Takk for at du ønsker å bidra som frivillig på MaiJazz slik at vi sammen kan skape gode kulturelle opplevelser!

Påmeldingsskjema som frivillig for Maijazz 2024  er nå stengt.

Ta gjerne kontakt med oss på e-post frivillig@maijazz.no

Som frivillig på Maijazz får du en unik og fantastisk mulighet til å oppleve kulturlivet fra innsiden. Her får du ta del i mange spennende oppgaver, lære nye ting, skape nye bekjentskaper og vennskap, og få fantastiske musikk opplevelser. Maijazz er en anerkjent festival som gjestes av nasjonale og internasjonale artister, og hvert år er vi helt avhengig av frivillig innsats som bidrar til at Maijazz blir en av årets fineste jazzopplevelser for regionen

Hva kan jeg bidra med?
Du trenger ikke å ha erfaring fra før, så lenge du har engasjement og godt humør.

Billettvakt/publikumsvert (primært på konsertstedene Spor:5 og Folken)
Som billettvakt/publikumsvert vil du ta del i oppgaver som validering av billetter, vakthold inne i konsertlokalet, hjelpe til med forberedelser og rydding i lokalet, samt svare publikum på spørsmål. Som billettvakt/publikumsvert har du ansvar for at publikum blir godt ivaretatt og får en god og trygg konsertopplevelse.

Artistvert
Som artistvert får du ansvaret for en eller flere artister/band under hele deres opphold på festivalen. Du skal sørge for at de har det bra og har alt de trenger, og løse eventuelle utfordringer underveis. Artistverten må ha oversikt over all informasjon som er viktig for artisten/bandet som f.eks transporttider, overnatting og lydprøver.

Konsertansvarlig (primært på konsertstedet Spor:5)
Som konsertansvarlig har du ansvar for å se til at alt skjer i henhold til oppsatt plan på konsertstedet. Du er kontaktperson for artistvert/artister, teknikere, konsertstedets personell og de andre frivillige som jobber i tilknytning til konserten.

Transport
Sjåfør for artister (og instrumenter) til og fra konsertsted, og andre transportoppdrag som måtte dukke opp. Du må ha førerkort minimum klasse B og være en trygg og sikker sjåfør. Maijazz leier biler (primært personbiler inntil 9-seter) og holder drivstoff.

Festivalkontor
Sitter i festivalkontorets sentrum og har oversikt over det som skjer. Svarer på henvendelser fra publikum, musikere, frivillige, teknikere, samarbeidspartnere, ledelse og alle andre. Er det spørsmål man ikke vet svaret på, henvises de videre til riktig person i Maijazz.
Har ansvar for akkreditering til de som skal ha. Deler ut t-skjorter og matbonger til sultne jazzistenter.

Fotograf
Som fotograf tar du bilder av artistene/konsertene og stemningen på festivalen til bruk for promotering av festivalen.

PR/media
Bidra til å produsere tekster for promotering av festivalen i sosiale medier, samt publisering i sosiale medier.

Crew
Hjelper til der det trengs med diverse oppgaver. Av og til trenger vi også noen som kan ta i et tak og utføre oppgaver på kort varsel.

Hva får jeg som frivillig jazzistent i Maijazz?

 • Fantastiske musikkopplevelser og gratis adgang til konsertene dersom ledig plass (avhengig av gjeldende kapasitet og retningslinjer)
 • Jazzistent t-skjorte
 • Et godt sosialt miljø der du vil kunne få mange nye venner som deler din musikkglede og engasjement
 • Sosiale sammenkomster før og etter festivalen
 • Mat og drikke på vakt
 • Nødvendig opplæring og veiledning av oppgavene som skal utføres
 • Forsikring – MaiJazz har medarbeiderforsikring for alle frivillige, og gjelder når du er på jobb for festivalen

Hva forventer vi av deg?

 • At du stiller med ditt største smil, entusiasme og innsatsvilje.
 • At du møter opp til avtalt tid og jobber avtalte timer, samt gir beskjed i god tid hvis du må endre vakter eller ikke kan møte på avtalt vakt.
 • Du må gjøre deg kjent med vaktlister, instrukser og annen informasjon du får, og svarer på e-post og telefon
 • Du er edru på vakt – det er ikke tillat å nyte alkohol eller andre rusmidler når du er på jobb for Maijazz, og så lenge du er kledd i jazzistent t-skjorte

Når og hvor mye jobber jeg?

 • Vaktene blir normalt delt inn i dagvakter og ettermiddag/kveldsvakter (primært ettermiddag/kveldsvakter)
 • Som jazzistent på Maijazz jobber du i snitt 15 timer til sammen. Dette kan f.eks være 1-2 lange vakter eller 3-4 korte vakter

Sikkerhet og HMS
Sikkerhet er et felles ansvar og du må orientere seg om brannslukningsutstyr, nødutganger, og generelle sikkerhetsinstrukser der du jobber.

MaiJazz skal være en inkluderende og trygg arena for alle mennesker som ønsker å bidra til gode kulturopplevelser for regionen vår.

Miljøfyrtårn
Maijazz er stolt av å være Miljøfyrtårn, og vi
skal bidra til å minimere miljøbelastningen ved gjennomføringen av festivalen. Vår virksomhet skal overholde alle krav som stilles fra myndigheter, samt de krav vi har pålagt oss selv. Våre etiske retningslinjer skal skape tillit blant våre frivillige, publikum, artister/musikere og samarbeidspartnere, og vi oppfordrer samtlige til å være miljøbevisste.