Hopp til hovedinnholdet

Thomas Dybdahl & Stavanger Symfoniorkester – UTSOLGT

  • Onsdag 08. mai
  • 19:00
  • Stavanger Konserthus - Fartein Valen
Kjøp billett

Et storslagent orkester for en stor stemme!

Det er nesten som det er «meant to be» – kombinasjonen Thomas Dybdahl og Stavanger Symfoniorkester. To av de sterkeste musikalske eksportene fra regionen, de har begge for lengst markert seg langt utover landegrensene.

Maijazz var banebrytende dengang vi for 30 år siden startet et samarbeid på tvers av tradisjonelle musikalske verdener. Det er et fruktbart samarbeid som er en berikelse for både Maijazz-artistene og SSO. Det har vært uforglemmelige øyeblikk med stjerner som blant annet Herbie Hancock , Joe Zawinul, Palle Mikkelborg og Snarky Puppy.

Et viktig bindeledd i det hele er selvsagt dirigenten. Og i 2024 er det en dirigent og arrangør som kan dette samarbeidet til fingerspissene, nemlig Vince Mendoza. Mannen alle de store stjernene vil jobbe med når store orkestre og heftige arrangementer skal heve de musikalske opplevelsene.

Til Maijazz er Thomas Dybdahls aktuell med nytt album – «Teenage Astronauts». Det er et samarbeid med Grammyvinnende produsent Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock m.fl), den legendariske arrangøren Vince Mendoza (Björk, Joni Mitchell m.fl), Stavanger Symfoniorkester og tekstforfatter Edie Kuhnle Ottestad. Albumet består av sanger for hovedsaklig vokal, akustiske gitarer og strykeorkester. Det er et album Thomas selv sier han har hatt lyst til å lage i årevis, men som han har ventet med til de rette sangene og de rette samarbeidspartnerene var på plass.

Tekstforfatter Edie Kuhnle jobbet Thomas sist med på Oktobertrilogien og publikumsfavoritter fra Dybdahl som Adelaide og Babe er begge skrevet sammen med Edie. Samarbeidet denne gang startet med samtaler om oppvekst og vennskap i Thomas sitt studio i Stavanger.

Albumet ble spilt inn i et lite hus i byen Pioneertown i California, Thomas og produsent Larry tok med seg det de fikk plass til i bilen og satte opp et lite studio hvor de tilbragte de neste ukene og spilte inn basisen for låtene. Stryket ble deretter skrevet av Vince og spilt inn med strykere fra Stavanger Symfoniorkester i Stavanger Konserthus.

Thomas & co sier selv: «Vi gleder oss veldig til å vise frem disse nye sangene og andre fra katalogen, sammen med et fantastisk band og de fabelaktige musikerene fra SSO på Maijazz. For å toppe det hele er vi så heldige denne kvelden å være ledet av ingen ringere enn Vince Mendoza selv! For en fest det skal bli!»

Band Thomas Dybdahl:
Lars Horntveth – pedal steel, gitar, synth, blås
Gard Nilssen – trommer, perkusjon
Ole Morten Vågan – kontrabass
Vegard Lien Bjerkan – tangenter

Dirigent og arrangør Vince Mendoza

Photo: Arild Østin Ommundsen

Onsdag 8.mai kl.19:00 Stavanger Konserthus – Fartein Valen