Hopp til hovedinnholdet

SIGURD HOLE «RORAIMA»

  • Lørdag 13. mai
  • 14:30
  • Stavanger Konserthus - Zetlitz
Kjøp billett

"Nature may be our only ally to save the planet" - En hyllest til naturen !

RORAIMA ble skrevet som et bestillingsverk for Oslo World i 2020, og ble urfremført i Kulturkirken Jakob under festivalen.  RORAIMA setter søkelys på noe av det viktigste for oss mennesker og kloden – nemlig viktigheten av å bevare artsmangfoldet, ja, viktigheten av å bevare selve naturen – denne store helheten som også mennesket er en del av. Verket er inspirert av lyden av regnskogen i Amazonas og Yanomami-folkets mytologi, og musikken inneholder feltopptak fra regnskogen av den amerikanske lydbildeøkologen Bernie Krause.

RORAIMA ble sluppet på plate vinteren 2022, og har fått overveldende mottakelser både i Norge og i utlandet. Albumet fikk veldig god kritikk i The New York Times, og låten The Presentation Dance gikk rett på avisens THE PLAYLIST for uke 7/22. Her hjemme har albumet fått sterke anmeldelser i medier som Aftenposten og Dag og Tid. I tillegg ble albumet nylig tildelt den prestisjetunge tyske kritikerprisen «German Record Critics’ Award».

Med seg til å spille grønne toner på platen og konserten har Sigurd et knippe spennende musikere og som ikke det var nok, løftes kvelden av en flott visuell produksjon av Jan Erik Holto.

Dette er stille, men kraftfull musikk med et viktig budskap, løftet med ekstra lyd- og bildeproduksjon. Før selve konserten blir det også en artist-talk fra scenen (se under). Vi kan love deg en interessant, og fantastisk opplevelse!

Sigurd Hole- bass, Trygve Seim – saksofon, Frode Haltli – trekkspill, Helga Myhr – fele, Tanja Orning – cello, Håkon Aase – fiolin, Knut Kvifte Nesheim – trommer, Audun Strype – lyd, Jan Erik Holto – visual

«Inspired by indigenous culture, ecology, and the Brazilian rainforest, Sigurd Hole evokes near-mystical atmospheres» (AllAboutJazz)                               «Paradoksalt vakkert»Aftenposten
«Sonically expansive, thoughtfully paced music»The New York Times

 

Lørdag 13. mai kl.14:30 Zetlitz

 

ARTIST-TALK: Konserten innledes med en samtale fra scenen med Sigurd Hole og biolog Erik Steineger som blant annet skal handle om regnskogen og bakgrunnen for verket. «Erik var med på å stifte Regnskogfondet i 1989, og med bakgrunn som musikkinteressert biolog, regnskogekspert, miljøvernveteran og formidler kunne jeg ikke ønsket meg en bedre samtalepartner. Jeg er veldig glad for at han sa ja til å være med, og føler meg trygg på at vår samtale vil skape en meningsfull og interessant ramme for konserten», sier Sigurd.