Hopp til hovedinnholdet

Rebecka Törnqvist & Johan Lindström

  • Lørdag 04. mai
  • 21:00
  • Stavangeren
Kjøp billett

Endelig har vi klart å lokke Rebecka Törnqvist til Stavanger. På 1990 tallet ble Rebecka Törnqvist sett på som en av de største artister i den store popeksport-nasjonen Sverige. Rebecka klarte å skille seg ut i mengden med en mye mer sofistikert og ektefølt sound, dermed appellerte hun i stor grad også til jazzpublikummet.

I 2023 feiret hun 30 år siden utgivelsen av sitt første album «A night like this». Flere utgivelser, blant annet «Good Things» og en rekke priser fulgte årene etter. Så snakket man i Sverige om «popstjernen som forsvant». – Det er jo en riktig bemerkning at jeg ikke er noen popstjerne. Men forsvunnet er jeg ikke, hverken som person eller musiker, har Rebecka Törnqvist uttalt.

Så hvordan er Rebekca Törnqvist sin musikk i dag? Fremdeles pop, tro mot røttene til ungdomsfavoritter som Kurt Weill og Randy Newman. Men på veien har hun blitt påvirket i flere retninger. Hennes seneste album «Memo» inneholder jazz, soul, folk og kunstmusikk. Responsen fra kritikerne har vært overveldende. I svenske Dagens Industri kaller Jan Gradvall albumet hennes en motsats til Tom Waits «Rain dogs», mens Dagens Nyheter ga 5 av 5 i sin anmeldelse.

De senere årene har hun jobbet nært sammen med den anerkjente gitaristen, komponisten og arrangøren Johan Lindström. De har samarbeidet i alt fra store formater med symfoniorkester, til det enkle og rene duoformatet.

 

Når de nå står på scenen sammen som en duo i Stavanger er det to av Sveriges mest innflytelsesrike musikere som møtes og skaper en trollbindende og kreativ aften.