Hopp til hovedinnholdet

Paal Nilssen-Love Circus

  • Onsdag 10. mai
  • 22:00
  • Folken
Kjøp billett

An unpredictable musical circus mixing improvised music with ethiojazz, Brazilian rythms and what have you.

Hvis du har følelsen av at Paal Nilssen-Love er tilstede omtrent over alt hvor det spilles jazz, så ta det rolig: du er ikke alene. Med hundrevis av reisedøgn i året og til en hver tid et tosifret antall prosjekter gående, kan man trygt kalle mannen hardtarbeidende. Og når man har vært ute og reist, har man jo gjerne noe nytt med seg hjem i kofferten. Nilssen-Loves lidenskap for ikke-vestlige musikkformer er velkjent – etiopisk funk, brasilianske rytmer, griot-tradisjonen fra Mali og Senegal, you name it! – og kom helt til overflaten i 2019 på plata Ethiobraz med et av hans andre store ensembler, Large Unit.

Oslo World må ha likt hva de hørte, for de la sporenstreks inn en bestilling til festivalen året etter! Resultatet ble Circus, hvor vi møter et uvanlig sterkt lag av musikere med minst ett bein i impro- / frijazzleiren, og som overhodet ikke er redde for å klyve noen sjangergjerder hvis det trengs. Gitarist Oddrun Lilja viste for eksempel med LILJA at hele verden er hennes musikalske lekegrind. Nå kommer PNL Circus til Maijazz !

Midt i manesjen, foran gongstativet, finner vi naturligvis direktøren selv. Han er klar. Lysene dempes. Må vi få be om den absoluta tysssnad!

Julia Venter – vokal, Thomas Johansson – trompet, Signe Emmeluth – saksofon, Oddrun Lilja – gitar, Kalle Moberg – trekkspill, Christian Meaas Svendsen – bass, Paal Nilssen-Love trommer, perkusjon

Folken 10.mai kl.22:00

Billettpriser 280,- SJF medlem 200,-  Studenter  180,-

Kjøp Billett