Hopp til hovedinnholdet

Marius Neset & Bjergsted Jazzensemble

  • Søndag 15. mai
  • 20:00
  • Stavanger Konserthus-Kuppelhallen
Kjøp billett

Jazzlinjen ved Fakultet for utøvende kunstfag feirer 20 år under årets MaiJazz

Jazzlinjen ved Fakultet for utøvende kunstfag feirer 20 år! Dette markeres på MaiJazz med en energibombe av et prosjekt hvor studenter, lærekrefter og lokale profesjonelle møter stjernesaksofonist og professor II ved UiS, Marius Neset.

Bjergsted Jazzensemble og Marius Neset spiller et bredt utvalg av Marius Nesets musikk fra de siste 10 årene. Som professor på UiS har Marius Neset fått tid til å jobbe med Bjergsted Jazzensemble siden høsten 2021, og sammen har de jobbet frem et repertoar som inneholder store kontraster, og det blir alt fra minimalistiske ballader til utfordrende, rytmiske, lekende groover, samt en energiutblåsning med mange solister. Nytt for mange av låtene er at de i tillegg til storbandet, er arrangert ut for vokalensemblet på Bjergsted, noe som tilfører musikken en ny dimensjon. Å få jobbe med et ensemble over så lang tid er, med så mange dedikerte musikere, skaper en bandfølelse som har gjort det mulig å sammen opparbeide et stort overskudd og en felles forståelse for musikken. Selv om musikken er stramt komponert og arrangert, er det rom for mye åpenhet og spontanitet blant musikerne, og konserten kommer garantert til å by på overraskelser både for publikum og musikerne!

Bjergsted jazzensemble er et prosjektbasert ensemble bestående av studenter og ansatte ved Fakultet for utøvende kunstfag, UiS, i tillegg til innleide profesjonelle musikere. Kunstnerisk leder er for tiden Simen Kiil Halvorsen. Bjergsted jazzensemble har blitt en viktig bidragsyter og institusjon i regionens kulturliv og har på MaiJazz bl.a. gjort prosjekter med musikere som; Chris Potter, John Scofield, Valkyrien Allstars, Ralph Towner, Richard Bona, Rolf Lislevand og Chris Potter.

Søndag 15.mai Stavanger Konserthus Kuppelhallen kl.20:00