Hopp til hovedinnholdet

Maridalen

  • Fredag 12. mai
  • 20:00
  • Ogna Scene
Kjøp billett

Intim kammerjazz fra Maridalen!

Jazztrioen Maridalen henter navnet sitt fra det naturskjønne dalføret like nord for Oslo sentrum og består av Anders Hefre (saksofon, klarinett), Jonas Kilmork Vemøy (trompet) og Andreas Rødland Haga (kontrabass).

Trioen gav ut sitt debutalbum «Maridalen» i 2021 og oppfølgeralbumet «Bortenfor» i 2022 som begge ble spilt inn i den gamle trekirka i Maridalen. Albumene er utgitt på Jazzland Recordings og har høstet svært gode kritikker både nasjonalt og internasjonalt.

Aftenposten plasserte debutalbumet på lista over «Årets beste norske», mens engelske Mojo Magazine plasserte den på «Jazz albums of the Year». Oppfølgeralbumet ble også utropt på listen over «De beste jazzplatene 2022» i Dagsavisen.

Utgivelsene har resultert i stor konsertvirksomhet i inn- og utland. Det siste året har trioen etablert seg ytterligere på den internasjonale jazzscenen med konserter i Storbritannia, Nederland og Romania.

Musikalsk dyrker Maridalen det akustiske soundet med den varme klangen fra kontrabass, saksofon og trompet. Trioen utforsker hvordan instrumentene kan utfylle og komplimentere hverandre både klanglig og perkusivt med tre enkeltstemmer, uten hjelp av noen akkordinstrumenter.

Den noe uvanlige besetningen har bidratt til å skape et minimalistisk og transparent uttrykk som passer godt med den inspirasjonen de finner i naturen. Selv om de alltid har med den søkende og improvisatoriske holdningen fra jazzmusikken, ligger likevel historiefortellingen, det kollektive og det melodiske som en grunnstein i musikken til Maridalen.

Anders Hefre – saksofon, Jonas Kilmork Vemøy – trompet, Andreas Rødland Haga – kontrabass