Hopp til hovedinnholdet

Kyle Eastwood

  • Onsdag 11. mai
  • 19:00
  • Stavangeren
Kjøp billett

Eplet faller ikke langt fra "filmstammen"

Kyle Eastwood sitt Cinematic-prosjekt til MaiJazz.
Selv om det handlet mye film og skuespillere i Kyle Eastwood sin oppvekst, var hjemmet også fylt med Duke Ellington, Count Basie og Miles Davis. Kanskje det var derfor valget falt på musikk og jazz spesielt. Det ble bass som ble det foretrukne instrumentet, og siden har Kyle Eastwood utviklet seg til en virtuos musiker og en svært dyktig komponist.

I hans siste prosjekt «Cinematic» smelter hans to store pasjoner sammen – film og musikk. Kyle Eastwood har tatt filmmusikken inn i sin jazzverden, og resultatet inneholder mye musikk fra kjente filmer. Her får publikum stifte nytt bekjentskap med musikk fra klassikere som for eksempel Bullitt, Taxi Driver og Pink Panther. Kyle Eastwood tolker også noen av sine favorittkomponister som Ennio Morricone, Lalo Schifrin og Henry Mancini. Vi får også høre Kyles versjon av musikken til Gran Torino som han skrev sammen med sin far Clint Eastwood.

I 2012 avsluttet Kyle Eastwood MaiJazz. Ute var det en kald og regnfull kveld, men inne i en fullsatt Stavangeren var stemningen høy med musikk som varmet. Vi gleder oss til gjenhør med Kyle Eastwood og hans band.

Kyle Eastwood – bass, Andrew McCormack – piano, Chris Higginbottom – trommer, Quentin Collins – trompet og flygelhorn, Brandon Allen – saksofon

Stavangeren onsdag 11.mai kl.19:00