Hopp til hovedinnholdet

Karl Seglem

  • Fredag 03. mai
  • 19:00
  • Spor:5
Kjøp billett

"Mytevegar"

Karl Seglem er på mange måter en urnorsk musiker. Han har i lang tid gitt oss grensesprengende musikk på tenorsaksofon og bukkehorn, og han maler et lydbilde i landskapet mellom jazz, folkemusikk, world jazz og fri impro. Som en uredd utøver og komponist blander han gjerne uttrykk som spenner fra den akustiske folkemusikken via jazz til elektronika.

Karl Seglem har vært en nysgjerrig artist i over 30 år. Folkemusikken står sterkt i musikken hans, men alltid med en nyskapende vri. Han gir plass til både det rytmiske og det meditative og har med sitt saksofon- og bukkehornspill klart å skape noe helt unikt på den norske og internasjonale musikkscenen.

Albumet «Mytevegar» henter sin inspirasjon fra myten om Balders død i norrøn mytologi. Karl Seglem setter myten inn i et øko-filosofisk klima-perspektiv der også egen poesi inngår.

​Musikkjournalister landet over har overgått hverandre i skryt av Seglems «Mytevegar». Utallige seksere og femmere er blitt trillet. Journalisten Jan Granlie (salt peanuts) skrev sågar at «dette er blitt et av de viktigste og fremtids-rettede album til nå i Norgeshistorien.»

Karl Seglem – ten.sax, bukkehorn, electronics, stemme
Erlend Viken – feler, electronics, vokal
Andreas Løwe – tangenter, Hallvard Gaardløs, bass
Kåre Opheim – trommer
Alf Magne Hillestad – perkusjon, electronics
Birk Nygaard, visuals
Asle Karstad, lyddesigner