Jon Balke´s «Siwan Prosjekt»

Jon Balke tilbake med sitt internasjonale musikalske Siwan prosjekt


Siwan er et internasjonalt musikalsk prosjekt som ble startet av komponist og jazzmusiker Jon Balke. Den mest sentrale inspirasjonskilden til prosjektet er Al-Andalus, fra perioden 711 til 1492 da den iberiske halvøy var under muslimsk styre, men hvor kristelig, jødisk og islamsk religion levde side om side.

Komponist Balke tar utgangspunkt i dikt fra denne tiden, og sammen med de andre musikerne fantaserer han fram et sammensatt musikalsk uttrykk basert på den flerkulturelle og -religiøse historiske perioden. Her møtes renessansen og barokk, tradisjonsmusikk fra Maghreb og Persia og jazzmusikk, uten at det her er snakk om en stiv, akademisk tilnærming. Musikken er fersk og fri, framført av et kollektiv av kreative og sterkt individuelle musikere. Siwan er en musikalsk eventyrreise med en rik historisk bakgrunn og med noen grunnverdier som blir speilet i komposisjonene og musiseringen; samarbeid, toleranse og sameksistens.

Siwan var i utgangspunktet et bestillingsverk for den multikulturelle scenen, Cosmopolite, i Oslo i 2007, men ble også en del av Maijazz sin satsing i forbindelse med Europeisk kulturby i 2008. Siwan prosjektet fikk videre liv gjennom en lang rekke konserter på internasjonale konsertscener og festivaler, samt ECM utgivelse Siwan (2009) og Nahnou oum (2017).

Mouna Boutchebak – vokal, Jon Balke – komponist, tangentar, Bjarte Eike – barokkfiolin, Derya Turkan – fiolin, Pedram Khavar Zamini – tombak, zarb, Helge Norbakken – perkusjon ,Barokksolistene – strykeorkester

Stavanger Konserthus – Kuppelhallen fredag 13.mai kl.19:00

 

Kjøp Billett

 

Stavanger Konserthus – Kuppelhallen fredag 13.mai kl.19:00

Billett pris  290,- , Medlem SJF 200,- , Studenter 150,-
Kjøp Billett

 

andre artister