Hopp til hovedinnholdet

John Surman Quartet

  • Tirsdag 07. mai
  • 21:00
  • Folken
Kjøp billett

Hvis man skal omtale John Surman med to ord: britisk saksofonlegende!

I Norge er John Surman godt kjent for sitt lange og omfattende samarbeid med Karin Krog, og han har faktisk bodd i Norge i mange år. Men var også en sentral skikkelse i jazzscenen da han bodde i Storbritannia. Her spilte han blant mange andre med bautaer som John McLaughlin, Bill Frisell og Dave Holland.

I vinter kommer Surman med et nytt prosjekt på plateselskapet ECM, nemlig «Words Unspoken». Den musikalske reisen fra Surmans fantasi til notearket, så til studio og endelig live på scenen kan beskrives som et slags oppdrag for å finne «de usagte ordene», eller den skjulte meningen i musikken.

Det er en særdeles fin gjeng som står på scenen i mai. Foruten nestoren selv, kan du høre en annen brilliant brite, nemlig gitaryndlingen Rob Luft. Kvartetten kompletteres med to drevne menn bak stikkene: Rob Waring på vibrafon og Thomas Strønen på trommer.

Vi anbefaler på det varmeste å tilbringe maikvelden med denne kvartetten!

Fra Jazznytt – Arild R Andersen

Tittelen Words Unspoken – Musikk kan utsi noe som språket kommer til kort overfor. Ja, det er bare poesien som kan matche musikken, og poesi er noe Surman vet hvordan man spiller.

Photo: Erik Fuglseth