Hopp til hovedinnholdet

Jazz/Takes Supergroup

  • Fredag 12. mai
  • 20:00
  • Stavanger Konserthus - Zetlitz
Kjøp billett

Se frem til en kveld med en gjeng som virkelig kan kalle seg supergruppe! De fire er ingen ringere enn Harvey Mason (trommer), Felix Pastorius (bass), Bill Evans (saksofon) og Niels Lan Doky (piano).

Se frem til en kveld med en gjeng som virkelig kan kalle seg supergruppe. De fire er ingen ringere enn Harvey Mason (trommer), Felix Pastorius (bass), Bill Evans (saksofon) og Niels Lan Doky (piano).Du kan ikke ha unngått å høre Harvey Masons trommestil – til et imponerende spekter av artister, faktisk fra Duke Ellington til Michael Jackson, Björk, og Herbie Hancock. Han var særdeles delaktig i Herbie Hancock-albumet «Headhunters» fra 1973, og var med og skrev hitlåten «Chameleon».

Bassisten Felix Pastorius har tatt opp arven etter sin kjente far og utviklet seg til å bli en musiker med sitt eget avtrykk.

Bill Evans begynte sin karriere i en alder av 21 som saksofonist for Miles Davis og har siden samarbeidet med de største navnene innen jazz i tillegg til 26 soloalbum og en drøss Grammy-nominasjoner.

Danske Niels Lan Doky er av internasjonal presse bl.a. kalt «den beste pianisten i sin generasjon». Han leder også Niels Lan Doky International Jazz Collective, som er en sammenslutning av fremtredende musikere som møtes jevnlig for å presentere unike og eksklusive jazzkonserter. Det er dette konseptet denne gruppen springer ut ifra.Disse supre artistene gir oss jazztolkninger av repertoar og sjangre som ikke tidligere er «oversatt» til jazz og må bare oppleves! Niels Lan Doky – piano, Felix Pastorius – bass, Harvey Mason – trommer, Bill Evans – saksofon

Fredag 12.mai 2023, Stavanger Konserthus – Zetlitz kl. 20.00

Kjøp billett