Hopp til hovedinnholdet

Jazz/Takes Supergroup

  • Fredag 12. mai
  • 20:00
  • Stavanger Konserthus - Zetlitz
Kjøp billett

Se frem til en kveld med en gjeng som virkelig kan kalle seg supergruppe! De fire er ingen ringere enn Harvey Mason (trommer), Darryl Jones (bass), Bill Evans (saksofon) og Niels Lan Doky (piano).

Du kan ikke ha unngått å høre Harvey Masons trommestil. Et imponerende spekter av artister, faktisk fra Duke Ellington til Michael Jackson, Björk, og Herbie Hancock. Han var særdeles delaktig i Herbie Hancock-albumet «Headhunters» fra 1973, og var med og skrev hitlåten «Chameleon».

Bassisten Darryl Jones ble for alvor kjent på 80-tallet da han turnerte verden rundt med både Miles Davis og Sting. Jones ble del av Rolling Stones etter at bassist Bill Wyman trakk seg og har turnert og spilt inn med bandet siden 1994.

Bill Evans begynte sin karriere i en alder av 21 som saksofonist for Miles Davis og har siden samarbeidet med de største navnene innen jazz i tillegg til 26 soloalbum og en drøss Grammy-nominasjoner.

Danske Niels Lan Doky er fra internasjonal presse bl.a. har blitt kalt «den beste pianisten i sin generasjon» og «en av de mest betydningsfulle pianisten den europeiske jazzscenen har gitt oss de siste 45 årene». Han leder også Niels Lan Doky International Jazz Collective, som er en sammenslutning av fremtredende musikere som møtes jevnlig for å presentere unike og eksklusive jazzkonserter. Det er dette konseptet denne gruppen springer uti fra.

Disse supre artistene gir oss jazztolkninger av repertoar og sjangre som ikke tidligere er «oversatt» til jazz og må bare oppleves!

Fredag 12.mai 2023, Stavanger Konserthus – Zetlitz kl. 20.00

Kjøp billett