Hopp til hovedinnholdet

Ingar Zach, Kim Myhr, Caroline Bergvall og Quatuor Bozzini – Avlyst pågrunn av sykdom

  • Søndag 08. mai
  • 16:00
  • Folken
Kjøp billett

Spennende musikalsk møte mellom samtidsmusikk og jazz!

MaiJazz presenterer komponistene Kim Myhr og Ingar Zachs to forskjellige samarbeider med den fransk/norske poeten Caroline Bergvall. De har komponert hvert sitt stykke for et ensemble bestående av den canadiske strykekvartetten Quatuor Bozzini, Bergvall og komponistene selv på 12-strengs gitar og perkusjon. I samarbeidet har Bergvall utarbeidet tekster spesifikt for begge stykkene som hun selv fremfører.

Komponist og perkusjonist Ingar Zach har tidligere vært på MaiJazz med blant annet gruppen Huntsville. Zach har også vært med Jon Balke sine prosjekter Batagraf og Magnetic North Band.

Quatuor Bozzini er en strykekvartett som spesialiserer seg på ny og eksperimentell musikk basert i Montreal, Canada. Med strenge kvalitative kriterier har de fostret et enormt mangfoldig repertoar, upartisk av motestrømmene. Dette har ført til over fire hundre bestillingsverk, samt nærmere fem hundre urfremførte verk. En Quatuor Bozzini-konsert er en intens delt opplevelse, med nitid og sanselig oppmerksomhet på detaljer.

Kim Myhr er en av Norges ledende navn på den eksperimentelle scenen, og i 2017 kom albumet «You/Me» som ble hyllet av internasjonal presse som The Guradian, BBC og Jazzwise for sitt modige og utforskende uttrykk. På MaiJazz vil Myhr´s «Pressing cloud passing crowd» bli framført.

Caroline Bergvall er fransk-norsk dikter/poet. Hun bidra med sterke tekster og stemme på denne konserten.

 

Program: Between Things (I.Zach) m/Quatuor Bozzini – The Lost Ones (I.Zach/C.Bergvall) m/ Quatuor Bozzini, Kim Myhr, Ingar Zach & Caroline Bergvall – Pressing Clouds Passing Crowds (K. Myhr) m/Quatuor Bozzini, Ingar Zach & Caroline Bergvall.

Kim Myhr – 12-strengs akustisk gitar, Caroline Bergvall – stemme, Ingar Zach – perkusjon
Quatuor Bozzini: Clemens Merkel – fiolin, Alyssa Cheung – fiolin, Stéphanie Bozzini – bratsj, Isabelle Bozzini – cello

Dette er en samproduksjon mellom MaiJazz og Ny Musikk Stavanger

«Insistent and Hypnotic» – All about jazz

Folken, søndag 8.mai kl.16:00