Hopp til hovedinnholdet

Helge Iberg

  • Søndag 15. mai
  • 16:00
  • St. Petri Kirke
Kjøp billett

Opplev Helge Ibergs gjenskaping av noen ikoniske låter som er preget av jazz- og klassiskinspirerte ideer, men vektlegger den «sangbare naiviteten» som trengs for å ivareta musikkens dype menneskelige appell.

The Beatles satte varige spor i min barndom og tidlige ungdom. Sangene deres hadde stor spennvidde melodisk og harmonisk og åpenbarte ny bevissthet og sterke ideer i populærmusikken. At mange sanger har blitt «standardlåter», skyldes nok at de er sterke nok til å leve sitt eget liv utenfor den «artistiske auraen» som de fødtes inn i. Men, der eksempelvis Stevie Wonders geniale låtskatt er sterkt innvevet i hans avanserte harmonisering og ikoniske groover, er låtporteføljen til The Beatles mer tilgjengelig for personlige intervensjon og stilmessige utfordringer»

Helge Iberg beveger seg mellom samtidsmusikkens partiturer og den moderne jazzens landskaper. Som pianist har Iberg gjort samarbeidsprosjekter med utøvere som Bendik Hofseth, Sidsel Endresen og Nils Petter Molvær. NRK’s jazzkritiker Erling Wicklund skrev dette om pianoplaten ”Standards and Vanguards” (2009): «- en stående utfordring til all verdens musikanter og lyttere, enten du kommer fra standardlåtenes eller avantgardismens rekker: Ta for deg på øverste hylle, gjør musikken til din egen, alt er mulig, alt er tillatt, vi lever i en fantastisk tid – grip den, spill og hør det uhørte!»

Han har skrevet kammerverk, orkestermusikk, solokonserter, vokalverk, opera og musikaler. Hans pianostil gjenspeiler jazzmusikerens spontanitet og komponistens respekt for form og uttrykk. Han har også utgitt 2 bøker og en rekke essays/artikler om kultur/samfunn/kunst. Helge Iberg har mottatt Musikkforleggerprisen 2020, Spellemannprisen 2019, Årets verk og tekst, Nopa 1991, PRIX ITALIA 1990, og vært nominert til Edvard-prisen i 2020, 2016, 2000 og Spellemannprisen i1991,1994.

Konserten passer for alle som har et forhold til the Beatles. Helge Iberg tolker melodiene på fremragende vis og beholder de gode melodiene samtidig som han tilfører nye musikalske tanker.

St Petri Kirke søndag 15.mai kl.16:00