Hopp til hovedinnholdet

Hegge

  • Torsdag 11. mai
  • 21:30
  • Spor:5
Kjøp billett

Bassist Bjørn Marius Hegges komposisjoner er umiddelbare og drar tiden tilbake til gullalderen av jazz fra 50- og 60-tallet. Musikken er innkapslet med en touch av cool, drypp av blues og glimt av bop og soul-musikk drevet drevet av rasktgående rytmer og vandrende basslinjer med et herlig driv.

Kvintetten Hegge består av noen av de skarpeste skandinaviske jazzmusikerne aktive i dag, Jonas Kullhammar, Martin Myhre Olsen, Vigleik Storaas og Håkon Mjåset Johansen. Sammen utforsker de Bjørn Marius’ komposisjoner med nysgjerrighet og komposisjoner og lekende improvisasjon. De mottok Spellemannsprisen for beste jazzalbum («Vi är ledsna men du får inte längre vara barn») i 2017 og fulgte opp med det suverene andrealbumet «Feeling» i 2020.

Musikken er sterkt inspirert av jazzikoner som Cannonball Adderley, Ornette Coleman og Charles Mingus, men kvintetten er også opptatt av å drive musikken i nye retninger hvor hvert enkelt medlem står fritt til å utforske.

«This is definitely feel-good jazz of the highest order» – Jazzviews

Bjørn Marius Hegge – bass, Vigleik Storaas – flygel, Håkon Mjåset Johansen – trommer, Jonan Kullhammar – tenorsaksofon, Martin Myhre Olsen – sopran- og altsaksofon