Hopp til hovedinnholdet

Frode Alnæs

  • Lørdag 07. mai
  • 18:00
  • Stavangeren
Kjøp billett

Frode Alnæs - 40 år som artist - jubileumskonsert

I 2022 har Frode Alnæs 40 års jubileum som profesjonell musiker og komponist. Dette skal markeres på årets MaiJazz. 7. mai åpner Frode Alnæs festivalen med musikk fra et langt liv sammen med et knippe håndplukkete musikere. Dette blir en musikalsk reise av de sjeldne.

Frode Alnæs er kjent for å ha en unik evne til å kommunisere med publikum. Hans konserter er aldri kjedelige, og byr alltid på nye musikalske overraskelser, gjerne også ispedd litt humor. Hans musikalske røtter innenfor både jazz og pop, gjør han til en spennende og improviserende musiker. Og det blir det i fullt monn på årets åpningskonsert. Her vil publikum få servert musikk som har betydd mye for Frode opp gjennom årene. Først og fremst fra eget repertoar, blant annet fra hans instrumentalalbum «Kanestrøm», men det vil også bli smakebiter fra prosjekter han har vært en del av, som for eksempel «Masqualero», Ketil Bjørnstad, Arild Andersen og andre som har viktige i Frodes musikalske karriere.

Han tilhørte det aller første kullet som kom inn på den legendariske jazzlinja i Trondheim. Da han ble uteksaminert i 1982 ble han raskt fanget opp som et unikt talent av etablerte musikermiljøer i Oslo. Siden den gang har han levd godt av musikken, og livet hans har vært et kreativt hjul av musikalsk viktige prosjekter.

Frode Alnæs er en like leken og nysgjerrig musiker i dag som for 40 år siden. Han er alltid på leting etter noe nytt. Frode har selv uttalt; «Jazz er, i motsetning av hva mange tenker, en sjanger hvor du kan tillate deg nesten hva som helst. Det er mange gitarister som har oppdaget den friheten i jazz, inkludert ham selv». Det passer hans musikalsk allsidige «lynne». Frode har aldri ønsket å være en sjangermusiker.

Frode Alnæs har den unike evnen til alltid å tilføre en låt noe nytt. Han er kjent for å aldri spille samme låt eller gitarsolo likt to ganger. Han legger alltid inn noe nytt og spennende i sitt gitarspill og musikalske uttrykk.

– Som gitarist er jeg nok mer jazzmusiker enn pop eller rockegitarist. Det er noe med friheten og det å ha sin egen greie hvor jeg kan gå på jobb og spille det jeg vil. Min sterkeste side er nok kombinasjonen av lytting, musikalitet og improvisering, og jeg passer stort sett inn over alt der jeg kan bruke min forståelse av musikk, sier 40 års jubilanten som synes det er en stor ære å bli spurt om å åpne MaiJazz.

Det hører med til historien at han også spilte den aller første åpningskonserten til MaiJazz noensinne, for 34 år siden.

Besetning:

Frode Alnæs – gitarer & vokal, Jørn Øien – keyboards, Audun Erlien – bass, Rune Arnesen – trommer

Stavangeren lørdag 7.mai kl.18:00