Hopp til hovedinnholdet

Emilio Frias – El Niño y La Verdad

  • Onsdag 11. mai
  • 21:00
  • Folken
Kjøp billett

Ett av Cuba´s topp salsaorkester til MaiJazz - Gå ikke glipp av denne energi-eksplosjonen fra Cuba

Orkesteret ble grunnlagt i juni 2013 av sangeren og komponisten Emilio Frías «El Niño». Etter flere år i gruppene Tumbao Habana og El Charangón de Elito Revé, bestemte Emilio seg for å finne sin egen sound med et nytt prosjekt under musikalsk ledelse av Pachy Naranjo Jr. og Dayron Ortega, for å finne fram til selve essensen av cubansk populærmusikk. Noe de utvilsomt har funnet; de er i dag blant de aller mest ettertraktede og nyskapende, cubanske salsaorkestre.

El Niño de Verdad er en ren, rytmisk berikelse og en herlig miks av både moderne og klassiske sjangere innen cubansk musikk. Og med sin helt unike sound. Låtene «La Verdad», «La Mata» og «Dime cuánto» er noen av slagerne fra deres første album, ‘Llegó La Verdad’, fra 2014. I juli 2017 presenterte de det andre albumet med tittelen ‘Más duro’, som ga Emilio Frias et gjennombrudd i hans karriere også utenfor Cuba. Året etter kom ‘De Vuelta Al Barrio’, som erobret hjertene til alle som elsker å danse til cubansk musikk.

Bandets 4. og aller nyeste utgivelse fra 2021 heter ‘El hijo del viento’, og sies å speile mer av Emilio Frias som musiker og menneske som elsker livet, enn noen av de foregående albumene. Av gjester som bidrar på utgivelsen er bl.a. perkusjonisten Horacio “El Negro” Hernández. Gå ikke glipp av denne energi-eksplosjonen fra Cuba 11.mai.

Folken Onsdag 11.mai kl.21:00