Hopp til hovedinnholdet

Ellen Andrea Wang «Closeness» Trio

  • Søndag 08. mai
  • 21:00
  • Spor:5
Kjøp billett

Ellen Andrea Wang til MaiJazz med sitt nyeste prosjekt - "Closeness trio"

Er det noen som ettertrykkelig har bevist at man kan skrive hitter og fortsatt ha begge beina i jazzen, må det være bassist og vokalist Ellen Andrea Wang. Hun har en særegen sound som er både vital, fengende og melodiøs. Med et sjangerkryssende uttrykk har hun utmerket seg som en oppfinnsom kunstner som blander stiler på enestående måter. Fra samarbeid med Sting, Manu Katchéog Marilyn Mazur, til opptreden med spellemannsvinnende gruppe GURLS, til egne prosjekter som Pixel og Ellen Andrea Wang Trio, dyrker Wang konsekvent smakfull jazz og pop på nye kreative måter.

Musikken hennes balanserer det lyriske med det grove-baserte, akustiske med det elektriske, noe som resulterer i en unik moderne sound.

Wang har latt seg inspirere av den amerikanske bassisten Charlie Haden og skrevet ny musikk med utgangspunkt i estetikken og filosofien til Haden. Musikken hennes består av eventyrlige personlige komposisjoner, tradisjonelle spirituals i nye arrangementer, i tillegg til to nøye utvalgte cover fra Ornette Coleman(Lonely Woman) og Pat Metheny (This Is Not America). Samspillet mellom musikerne er noe helt eget der de tilnærmer seg hver låt med tålmodighet og med en omsorg for kunsten.

Ellen Andrea Wangs Closeness, trio består av Wang på kontrabass og vokal, det britiske stjerneskuddet Rob Luft på gitar, og den svenske merriterte Jon Fält på trommer.

A commanding presence in any ensemble she plays in, her soft tone and vocal precision are always counterbalanced with heavy and assertive grooves from her double-bass, interlocking with drummers, jazz, pop and groove alike.

⁃The Guardian

 

Spor:5 Søndag 8.mai kl.21:00