Hopp til hovedinnholdet

Dance With A Stranger – UTSOLGT

  • Lørdag 04. mai
  • 20:00
  • Stavanger Konserthus - Zetlitz
Kjøp billett

Vital jubileumsturné!

I over 40 år har Frode Alnæs vært en markant musiker og komponist, spesielt innenfor jazzen. Faktisk spilte han på den aller første Maijazzkonserten for 36 år siden! Gjennom flere prosjekter, som blant annet en av Norges mest legendariske jazzgrupper – «Masqualero» (der også Maijazz-aktuelle Nils Petter Molvær var medlem), har han opparbeidet seg stor respekt og anerkjennelse. Med røtter i flere musikalske leirer, var det allikevel innen sjelfull pop han skulle få den største komersielle suksessen. På 80-tallet ville de fire vennene Frode Alnæs, Øivind Elgenes, Yngve Moe og Bjørn Jenssen lage en ”supergruppe”, et band utenom det vanlige. Inspirasjonen kom fra amerikansk soul, blues, rock og jazz. Ut skulle komme deres egen, originale versjon av alt dette. Slik ble Dance With A Stranger dannet.

Gutta gikk i studio og spilte inn et album, men de hadde ingen platekontrakt. Ikke før Ivar Dyrhaug kom på banen. Han etablerte selskapet Norsk Plateproduksjon, blant annet for å gi ut DWAS’ første plate. Han sørget også for at de kunne opptre under Spellemannprisen i 1988. Med ”Everyone needs a friend”. Det ble det gjennombruddet de hadde jobbet så hardt for. De var et «unorsk» band med melodiske sans og sterkt gitarspill, en særegen og kraftfulle vokal og en særs stødig rytmeseksjon. Debutalbumet solgte 125.000 og bandet innkasserte en Spellemannspris.

I 2024 er det 40 år siden DWAS ble startet. I 2023 gjennomførte de en suksessfull konsertserie, derfor legger herrene Øivind Elgenes (Elg), Frode Alnæs og Bjørn Jenssen pluss fire andre musikere ut på jubiluemsturné i 2024 i en frisk og vitalisert utgave. Vil du oppleve DWAS igjen er dette muligheten du må gripe!

Det er ren musikalsk energi og et velkjent DWAS-trøkk i vente når den ene hitlåten etter den andre varmer Maijazzkvelden.

Lørdag 4.mai kl.20:00 Stavanger Konserthus – Zetlitz