Hopp til hovedinnholdet

Bonati – Yttredal duo

  • Søndag 08. mai
  • 14:00
  • Sola Ruinkyrkje
Kjøp billett

Some red some yellow

Den norske saksofonisten Tor Yttredal og den Italienske bassisten Roberto Bonati har kjent hverandre musikalsk i mange år. Foruten å ha medvirket på ulike innspillinger sammen har de også utviklet et studentutvekslingssamarbeid mellom Fakultet for Utøvende Kunstfag på Universitetet i Stavanger og Conservatorio di Musica Arrigo Boito i Parma.

I 2019 gikk de i studio og spilte inn musikken til deres første duo utgivelse «Some Red Some Yellow». Innspillingen har fått strålende omtale i norsk og internasjonal musikkpresse.

Prosjektet er akustisk og kammermusikalsk der intensjonen er å skape et spennende og estetisk lydbilde basert på musikernes instrumenter, improvisatoriske preferanser og kompositoriske arbeider. Musikken inneholder elementer fra ulike stilistiske og sjangermessige uttrykksformer musikerne har arbeidet med og blitt inspirert av i sine karrierer. Musikken er både komponert og improvisert.

På denne konserten har musikerne med seg den anerkjente lyd designeren John Derek Bishop som med sin smakfulle livesamling vil tilføre musikken en elektronisk klanglig dimensjon i interaksjon med duoen sitt akustiske uttrykk.

 “Fra start er dette musikk jeg mer enn gjerne skulle ha hørt i en kirke» «Tor Yttredal og Roberto Bonati har med Some Red, Some Yellow laget en plate som overrasker stort»

Jan Granlie «Salt Peanuts

«Inspirasjon fra en rekke kilder som impro, ymse jazz ikke-europeisk tradisjonsmusikk, og klassisk musikk er mulig å avlese. Alt dette, og sikkert mere til, har de to fusjonert til et høyst personlig, nedpå. Søkende og fascinerende uttrykk»

Tor Hammerød «Nettavisen»

Tor Yttredal saksofon , Roberto Bonati bass , John Derek  Bishop sampling lyddesign

Sola Ruinkyrkje søndag 8.mai kl.14:00