Hopp til hovedinnholdet

Bobo Stenson Trio

  • Lørdag 13. mai
  • 21:00
  • Stavangeren
Kjøp billett

A great pianist and a sublime, wide-ranging trio!

Grensesprengende, vilt, virtuost, lyrisk – og blendende vakkert! I adelskalenderen til plateselskapet ECM står den svenske pianisten Bobo Stenson på aller første side, sammen med giganter som Keith Jarrett og Jan Garbarek. Stenson har vært en uvurderlig del av plateselskapets fantastiske suksess helt fra begynnelsen, og samarbeidet med nettopp Garbarek er en av de virkelige hjørnesteinene i moderne jazzhistorie.

De siste tiårene har Bobo Stenson hatt en trio hvor han har prøvd ut ideer både som komponist og formidler av andres musikk. Bassist Anders Jormin har vært med hele veien, mens Jon Fält rundt 2008 tok over trommekrakken etter Jon Christensen og Paul Motian.

En pianotrio kan være et helt orkester. På den foreløpig siste utgivelsen fra Stensons hånd, Contra la indecición, møter Bobos egne låter komposisjoner av Bartók og Satie, som i hendene på fantastiske musikere omskapes til sublim trio-jazz. Bobo Stenson Trio er i sum et sammensatt, variert og vanvittig overbevisende band.

Bobo Stenson – piano, Anders Jormin – bass, Jon Fält – trommer

Photo: Roberto Masotti / ECM Record

Bobo Stenson makes sublime piano-trio records without over-playing. It’s pulsating, with long improvised phrases; it’s alive.

 – Ben Ratliff, The New York Times