Hopp til hovedinnholdet

Bendik Hofseth Band

  • Fredag 03. mai
  • 21:00
  • Stavangeren
Kjøp billett

Der samtidsmusikken og den mest avantgardistiske jazzen ofte stiller for høye og urealistiske forventninger til publikum, og der populærmusikkens terskel er altfor lav, opererer Bendik og bandet hårfint og treffsikkert.

Det er et megasterkt band Bendik har med seg til Maijazz i år. Musikerne har hver for seg en særegen og sammensatt bakgrunn og nyter stor internasjonal anerkjennelse med CVer som imponerer stort.

Alle musikere er i tillegg til å være fremragende utøvere også komponister og bandledere med individuelle suksesser. De har produsert og deltatt på noen av de mest prisvinnende pop, jazz og samtidstidsmusikk produksjoner. Den spesielle kombinasjonen av uttrykk og tilnærminger gjør hver konsert til en opplevelse som er umulig å gjenta. Denne gjengen representerer et kaleidoskop som kanskje bedre enn noen annen gruppe viser musikkens kraft av i dag.

I løpet av de siste par årene har gjengen laget 4 utgivelser sammen i et prosjekt de har kalt «Forest»: «Roots», «Trunks», «Branches» og «Pollen and Leaves». Her boltrer de seg igjennom alle genrer, men likevel med en klar og vedvarende signatur. Det grønne skiftet settes under en musikalsk og kunstnerisk lupe: hva kan hver og en gjøre? Hvor sammenvevd er vi med natur? Hvordan høres sivilisasjon ut, natur ut, hvordan høres mennesket ut? Hva er mulighetene, hva er utfordringene, hva er separasjonsangst og hva er romantikk?

 

Bendik Hofseth selv, med sin karakteristiske stemme i både saksofon og strupe, leder dette stjernebandet gjennom en konsert med substans. Du vil føle deg hjemme, men du vil også bli overrasket. Positivt overrasket. Det å samle denne gjengen til konsert er i seg selv en begivenhet. Velkommen!

Helge Iberg: piano
Eivind Aarset: gitar
Mats Eilertsen: bass
Per Oddvar Johansen: trommer
Bendik Hofseth: Vokal og saksofon

Photo: Svein Erik Fylkesnes