Hopp til hovedinnholdet

Amigo Tom

  • Søndag 05. mai
  • 14:00
  • Utstein Kloster
Kjøp billett

«Skal du kjøpe en plate til deg og din kjæreste denne sommeren, så er valget åpenbart» Johan Hauknes «Salt Peanuts » om Amigo Tom «live at Maijazz» CD

Det er duket for gjenhør med Amigo Tom. I 2016 ga de ut en CD som var ett live opptak fra Maijazz 2011. Musikken er ett dypdykk i den brasilianske sangskatten med låter som ikke er så kjente for det europeiske publikum. Låtmaterialet er håndplukket av Tom S. Lund, kvernet gjennom gitaren hans og skreddersydd for ensemblet. Musikken syder av lengsel og undertrykt lidenskap.

Prosjektet har fått navnet Amigo Tom, og det er det flere grunner til. Selvsagt fordi ordet amigo betyr venn, men det spiller også på den store brasilianske komponisten Antonio Carlos Jobim (populært kalt Tom), og på prosjektets frontfigur Tom S. Lund. Han en av Europas beste bossanova-gitarister, og på det portugisiske ordet tom som betyr tone på norsk. For Stavanger regionens publikum trenger vel hverken Eva Bjerga Haugen eller Tor Yttredal nærmere presentasjon. Tor Yttredal har vært den drivende kraften gjennom mange år i Bjergsted Jazzensemble og har dessuten gjort mange egne prosjekter med egen komponert musikk. Eva Bjerga Haugen er frontfiguren i Fint Fransk Orkester som har gjort stor suksess.

Eva Bjerga Haugen – vokal, Tom S. Lund – gitar, Tor Yttredal – saksofon og fløyte

NB: Denne konserten inngår ikke i festivalpasset; Maipazz

 

Photo: Trine Nessler Wichmann