Hopp til hovedinnholdet

Årets Stavanger-kunstner med MaiJazz-debut.

Forfatter: Per Hasse Andersen

Vasshus, også kjent som Hanne Vasshus er et kjent navn i kultur-Stavanger. Etter å ha tilbrakt mye tid på musikkscener, så vel som teaterscener, har nå endelig Vasshus store planer som artist. 

I høst gikk hun inn i studio med musikere som Erlend Aasland, Simen Ytre-Arne og Jørgen Apeness, med Steven Grant Bishop som produsent. Dette resulterte i et knippe sterke låter som hun egentlig har jobbet med i flere år.
 
2016 startet på best tenkelige vis da hun ble utnevnt som ”Årets Stavangerkunstner” av Stavanger kommune. Med dette følger et stipendiat og videre satsing av musikken, til glede for Vasshus, så vel som hennes fans. 
 
Det vi kan se av Vasshus i fremtiden er ei som går ”all-in” som artist på fulltid. Det er planlagt flere utgivelser i løpet av 2016, i tillegg til konserter rundt omkring i Norge. Før den tid skal hun teste ut sine låter på sitt ”eget” publikum.
 
Inspirert av artister som Jeff Buckley og Nina Simone, har hun skrevet låter i godt over ett tiår. Det startet først med å skrive dagbok – noe hun alltid har gjort. Dette ble først og fremst terapi for seg selv, men etter hvert ville hun også at det skulle kunne være en terapi for andre. Det er nemlig dette som former musikken til Vasshus.

Tekstene handler ofte om å gjenfortelle andre sine historier, gjennom seg selv, men på en svært personlig måte. Nå er Vasshus klar for å la Norge og verden få høre låtene. 

«På Maijazz stiller hun med Vasshus kvartetten. Med andre ord, sammen med Erlend Aasland, Simen Ytre – Arne og Ådne Sæverud. Det blir noe nytt, noe blått og noe lånt. Velkommen skal dere være til Vasshus sin aller første konsert på Maijazz. Det gledes!