Hopp til hovedinnholdet

“Mind Vessel” med Tortusa / Breistein til Maijazz. Support til Nils Petter Molvær Group

“Mind Vessel” er det første albumet til duoen Tortusa / Breistein.

Saksofon er utgangspunktet for lyduniverset Tortusa skaper ved å sample Breisteins sakosofonspill og ta det inn i nye forkledninger og teksturer. Musikken er en langstrakt og pulserende reise, vakker i et øyeblikk og ambivalent i et andre. Duoen tar lytteren med på en emosjonell reise i stemninger som kan ligne en meditativ og sakral opplevelse. Uttrykket deres veksler mellom å være organisk og akkustisk, til å være digitalt, røft og industrielt. Noen strekk er cinematiske og inspirert av futurisme og scifi, andre strekk er inspirert av norsk natur og de langstrakte horisontale landskap langs vestlandet.

Albumet ble spilt inn i det tidligere ølbryggeriet Tou Scene i Stavanger for å utnytte klangen og stemningen i ulike rom i dette bygget. Atmosfæren er sentral i komposisjonene hvor lydtekstur og klangflate er i fokus. Albumets elektroniske eksperimentelle lyd refererer til genrer som elektronika, ambient, nordisk jazz og minimalisme. Inspirasjon har blitt funnet i band og artister som Oneotrix Point Never, Xploding Plastix, Brian Eno, Biosphere, Boards of Canada, Aphex Twin, Flying Lotus og Jon Hopkins.

Albumet slippes i mars 2018 på Jazzland Recordings- Duoen reiser i den forbindelse på releaseturne i Tyskland, England og på Maijazz

Inge W Breistein saksofon , Tortusa/John Derek Bishop elektronika,sampling, komponist