Hopp til hovedinnholdet

Stavangertrompetist Simen Kiil Halvorsen debuterer med bestillingskonsert og plateslipp på Maijazz. Tross sin unge alder har Simen markert seg som en av landets mest skapende og kreative trompetister, og med prosjektet Scripted Conversations viser han også sin styrke som komponist og bandleder.

Forfatter: Per Hasse Andersen

Copyright bilde: Yann Aker

Etter at han mottok Mølsterprisen under fjorårets festival har han samlet sammen et stjernelag bestående av musikere fra band som Moskus, Significant Time, Trondheim Jazzorkester og Hanna Paulsberg Concept. Med inspirasjonskilder som Coltrane, Chet Baker, Grieg, Stravinskij og moderne nordiske jazzretninger kommer Simens nysgjerrighet og brede erfaring frem i musikken. Musikerne spiller med ørene på stilk og samtaler med hverandre basert på komposisjonens form, tonespråk og stemning. Med store rom for improvisasjon og frihet, men likevel med et definert musikalsk uttrykk, er Scripted Conversations et unikum av et ensemble, som under ledelse av Simen Kiil Halvorsen oser av overskudd, spilleglede, kreativitet og kvalitet i alle ledd. Simen Kiil Halvorsen studerte ved Institutt for musikk og dans, UiS i fem år og har blitt en synlig figur i Stavangers musikkliv. De to siste årene har Simen vært bosatt i Oslo hvor han er travelt opptatt som profesjonell musiker.

Simen Kiil Halvorsen (trompet, komponist), Hanna Paulsberg (saksofon), Øyvind Dale (piano), Fredrik Luhr Dietrichson (kontrabass), Raymond Lavik (trommer og perk.), Hans Hulbækmo (trommer og perk.)

simenkiilhalvorsen.com

___