Hopp til hovedinnholdet

Pixel til Maijazz og Randaberg sitt nye flotte kulturscene Varen

Pixel er klar for Maijazz og Randabergs flotte nye kulturscene Varen

Pixel omtales som ett trendsettende indie-jazzband som det siste årene har turnert Europe land og strand . De har spilt på North Sea Jazz Festival og Ronnie Scott’s for å nevne noen .

Medlemmene er allestedsnærværende i norsk jazz om dagen, og Pixel fyller spillesteder langt utenfor landegrensene. Bandet fikk blant annet ett stort oppslag i amerikanske Down Beat. Etterhvert har de blitt et tett sammensveiset band, hvor alle skriver låter og kollektivt spiller seg fram til resultatet. Pixel spiller musikk som er vanskelig å beskrive, men lett å like.

«Golden Years» er Pixel sitt  tredje album hvor de dyrket band-enheten i enda større grad enn tidligere. Alle har skrevet låter og de har kollektivt spilt seg frem til resultatet. Summen av fire musikalske hoder har skapt et deilig variert album som favner alt de liker i musikk.

Pixel har gjort ett skifte i band medlemmer. Saksofonist Harald Lassen har valgt å jobbe med sine egne prosjekter men har blitt erstattet av ingen ringere en Hanna Paulsberg. Det blir spennende å høre «nye» Pixel  med Hanna på saksofon.

Ellen Andrea Wang – vokal, bass, Hanna Paulsberg – saksofon, Jonas Kilmork Vemøy – trompet, Jon Audun Baar – trommer

Skrevet om Pixel:

«Pixel tore things up at last fall´s Stockholm Jazz Festival, playing to a full house at the jazz club Fasching’ – John Ephland, Downbeat

‘… sophisticated, trance-like and catchy!’ – John Fordham, The Guardian

‘…. some of the most refreshing , searching and accessible music on the world jazz scene today’ Paul Adams, HeraldScotland

‘Stunning…my goodness they are a fun band!’ – Rob Mallows, kindofjazz.com