Hopp til hovedinnholdet

Kids In Jazz Stavanger

Maijazz går stadig nye veier, og i år etablerer vi et samarbeid med Kids in Jazz – Stavanger, inspirert av Kids In Jazz – Oslo.

I ukene før og under Maijazz 2016 får barn og unge i alderen ca. 7 til 14 år anledning til å utforske jazzsjangeren gjennom workshops og samspill. Resultatet presenteres under festivalen med konserter der barn & unge spiller med og for barn & unge. Stavanger kulturskole arrangerer egne workshops for både lærere og elever. Våland skole deltar i prosjektet og arrangerer workshop for elevene. På dag tre blir det jazzkonsert med resten av skolen som publikum. Det blir også egen konsert i byen.

Det faglige innholdet tilrettelegges av Improbasen, som er et nasjonalt ressurssenter for barn og unge som vil lære om jazz og improvisasjon. De har utviklet egne modeller, der en kombinasjon av håndverk og stimulering av kreative ferdigheter gir spilleglede og evne til musikalsk kommunikasjon. Improbasen ledes av pedagog og musiker, OddAndrè Elveland.

Dette er et samarbeid mellom Maijazz, UiS (jazzskolen), Stavanger Kulturskole og Våland skole. Prosjektet er støttet av Frifond.

___