Hopp til hovedinnholdet

Multiinstrumentalisten Jacob Collier - første gang i Norge

For første gang i Stavanger og Norge, fenomenet Jacob Collier er klar for Maijazz 2017. Vi er utrolige glade for å kunne presentere dette unge og eksepsjonelle multitalent fra England som har herjet rundt med millioner av visninger på YouTube siden tenårene. Der gjorde han seg fort bemerket ved å framstå som et fullt band alene. Han trakterte alle instrumentene selv, sang flerstemt, beatboxet og satte alle opptakene sammen til videoer med ham selv i alle rollene, mens vi lyttere satt måpende med bakoversveis. Ikke bare av framførelsen, men også av de særdeles kreative arrangementene av kjente låter. Nå er han 22 og har transformert dette til et enmanns-show på scenen. Må sees. Må høres.

De etablerte jazzstjernene er fulle av lovord: ”I have never in my life seen a talent like this… Beyond category. One of my favourite young artists on the planet – absolutely mind-blowing.” sa Quincy Jones. ”I am a big fan… great chords, great arrangements, great singing!” uttalte en annen stor fan, nemlig Pat Metheny. The Guardian har omtalt ham slik: ”Staggering and unique- jazz music’s new messiah”

Men kanskje er det David Crosby som best har satt ord på talentet til Jacob Collier: ”F…ing unbelievable!”.

Eller for å si det med Mathias Eick i anledning Jacob Collier Og Stian Carstensen på Ronnie Scott´s i London – Dette skal jeg se på i kveld 23.30. Med anlegget på;-) Stian Carstensen representerer Norge i en romreise med et geni fra England som kan sammenliknes med Magnus Carlsen og Mozart i galskap og kreativitet. Jacob Collier er tatt under vingene til Quincy Jones som produserte de beste skivene til Michael Jackson.Jacob Collier – live

Jacob Collier – Eleanor Rigby

Jacob Collier – live BBC Prom