Hopp til hovedinnholdet

Vær forberedt på Guts and Skins Octet fyrverkeri

NTNU Jazzlinja i Trondheim feiret 40 år i 2019, og i den forbindelse ble bassisten Ingebrigt Håker Flaten og trommeslager Paal Nilssen-Love bedt om å gjøre en jubileumsbestilling under Trondheim Jazzfestival. Av ulike årsaker ble prosjektet utsatt et år. Men i mai 2020 blir prosjektet en realitet og en heidundrende jubileumsfestturné ruller over landet.

To av landet mest aktive og prisbelønte musikere har satt sammen et knallband, Guts and Skins Octet, som viser hvilket bredt spekter NTNU Jazzlinja har preget norsk musikkliv med siden opprettelsen i 1979.

Både Håker Flaten og Nilssen-Love har begge studert i Trondheim, dog i hvert sitt kull, fra tidlig på 1990-tallet. Bassisten og trommeslageren hadde en håndfull band gående før de sammen etablerte flere band som skulle komme til å dominere jazzen nasjonalt og internasjonalt i lang tid, blant annet: Element, Atomic, San, School Days, The Thing, og Scorch trio. Gjennom disse gruppene etablerte duoen seg som en av Norges tyngste rytmeseksjoner, med Atomic og The Thing som spydspisser for videre karrierer.

Nilssen-Love er ikke lenger med i Atomic, og The Thing ligger på is. Dermed var det ingen tvil om at radarparet måtte sette sammen et eget nytt band i denne anledningen.

Medlemmene i Guts and Skins Octet er musikere Paal og Ingebrigt har spilt med, eller lenge har ønsket å spille med, og instrumenteringen har også blitt litt uvanlig.

Musikken er komponert av disse to herrene, men er åpen nok til at alle medlemmene tar musikken i sine retninger. Nøkkelordene her er høyt energinivå og vill spilleglede!

Isabelle Duthoit – vokal, klarinett, Hanne de Backer – saksofon, Signe Emmeluth – saksofon, Magnus Broo – trompet, Jonas Holmegaard – perkusjon, Alexander Hawkins – piano, orgel, Ingebrigt Håker Flaten – bass, Paal Nilssen-Love – trommer.

 

Konserten er en bestilling finansiert av Det Norske Komponistfond, Jazzfest Trondheim, Maijazz og Den Nasjonale Jazzscene