Hopp til hovedinnholdet

Sjekk ut hva som foregår på jazzscenen i Frankrike , Polen og Østerrike. Maijazz har invitert 3 spennende grupper .

ARMEL DUPAS TRIO
Franske Armel Dupas tar oss med på en reise gjennom drømmer, stillhet, kontraster, suggerende riff og heftige rytmer i musikken. Han lager særdeles personlig musikk, som relaterer seg til hans indre sjeleliv, hans historier, liv og erfaringer. Sammen med sin trio bestående av Mathieu Penot på bass og Kenny Ruby på trommer, lager han progressiv jazz med et distinkt electro-rock-sound, motiv-basert, utforskende og filmatisk.
Armel Dupas og hans trio er aktuell med platen “A night walk” fra 2017. Albumet er skrevet som et scenario, hvor vi gjennom åtte låter inviteres til å følge tankene og følelsene til en mann som vandrer gjennom natten for å finne svar.
Spesiell takk til –AJC et Jazz Migration for støtte !
 
Spor 5 Lørdag 05.mai kl.18:00
 
Kinga Glyk Trio – 
Early bird billetter utsolgt ! Kjøp Pass eller ordiner billett 200;-  til Kinga Glyk !
Lik fjorårets spennende artist Jacob Collier, startet «karrieren» til den unge polske bassisten Kinga Glyk som ett «internett fenomen». Nå framstår Kinga Glyk som en ung og svært talentfull musikant som har opparbeidet seg ett usedvanlig høyt antall visninger på sosiale medier. Hun er blitt en av de store sensasjonen på sosiale medier innen jazz i Euro – faktisk på høyde med pop og mainstream musikk. Kinga Glyk er den første polske kvinnelig bandleder .
 Utgivelsen av hennes tredje album «Dream» på Warner Music har resultert i at hun nå er å finne på plakaten over hele Europa ,enten på klubb turné eller på festivaler.
For Kinga Glyk er det viktigste «grooven» og ha det moro på scenen  og å kommunisere med publikum. « Musikk er en flott reise for meg. Jeg holder på med det jeg elsker . Mine drømmer som musiker ser ut til å gå i oppfyllelse tidligere enn jeg hadde håper» Kanskje derfor Kinga Glyk kalte hennes nyeste album «Dream».
Kinga Glyk – bass , Irek Glyk – trommer, Rafal Stepien – piano
“One of the most interesting bassists of the young generation.”
Michal Wilczynski (journalist Jazz Forum)

Spor 5 -Lørdag 05.mai kl.20:00 

 

David Helbock Trio

Fram til nå er det vel Joe Zawinul og Vienna Art Orchestra man tenker på når man snakker om Jazz i Østerrike. Nå bør  publikum merke seg navnet David Helbock  fra lille Koblach i Østerrike. Han er absolutt en musiker å regne med i framtiden.
Flere beskriver han blant  Europas mest spennende pianister. Han er også komponist og bandleder. 32 årige Helbock har vært svært aktiv de siste 10-12 årene og er nå virkelig  blir lagt merke til på den internasjonale jazzscenen. Hjemme i Østerrike er han blitt tildelt prisen «Outstanding Artist Award». I år er første gang David Helbock trio kommer til Norge. Både Maijazz, Nattjazz og Balejazz  har valgt å presenterer denne fantastiske pianisten og hans trio i 2018.  David Helbock har tross sin unge alder allerede 16 CD utgivelse på det velrenommerte ACT plateselskap. Sjekk ut Into The Mystic (ACT, 2016) -samspill i mesterklassen.

Her er litt av responsen på hans musikk i Europa:

«Forklaringa på kvifor ein går på festival – Konserten var eit fyrverkeri.» (Lars Mossefinn i Salt-Peaunts.eu etter David Helbock trio konsert på North Sea Jazzfestival Rotterdam)

“David Helbock is a musician to watch. […] An impeccable pianist with a clear, crisp touch.  ( Jazzwise GB)

“Simply indescribable.”   Jazz thing (DE)


“Exciting and full of surprises and delights.”   Les Inrocks (FR)
Takk for støtte fra Music Austria .

 

David Helbock – Piano, Jojo Lackner – Bassukulele ,Reinhold Schmölzer – trommer
Spor 5 lørdag 05.mai kl.22:00