Hopp til hovedinnholdet

Donny McCaslin-David Bowie's Blackstar saksofonist til Maijazz

Donny McCaslin – grammy-prisvinnende amerikansk saksofonist, komponist og musikalsk pioner, tilbake til Stavanger. For det brede musikkpublikum fikk han sitt største internasjonale gjennombrudd som bandleder på David Bowies svanesang «Blackstar». Kritikere fremhevet McCaslins visjon og talent som et bærende element i utgivelsen. «Blackstar» ble et av årets mest omtalte og beste.

McCaslin er likefullt en artist med en lang og merittfylt solokarriere bak seg. Han har utviklet sin stil over 25 år, fra klassisk skolert jazzmusiker til allsidig komponist med inspirasjoner fra funk, rock, hip-hop og elektronika. «Beyond Now» fra 2016 er hans siste av hittil 12 album, der han utforsker videre sin fascinasjon for popmusikk fra ståstedet som jazzmusiker.

Enten det er magisk samspilll med David Bowie, eller hardtslående, men like fullt melodisk jazz med eget band, skaper saksofonist Donny McCaslin vidunderlig musikk. Det tette samarbeidet med Bowie på hans fantastiske siste album; Blackstar introduserte den grammynominerte bandlederen til et bredere publikum, men det er stadig jazzen som star han nærmest. Gjennom karrieren har han overtatt for Michael Brecker i Steps Ahead , spilt med Gary Burton og turnert med Gil Evans Orchestra, bare for å nevne noen få.

 Donny McCaslin – saksofon, Jason Lindner – tangenter, Jonathan Maroon – bass, Zach Danziger – trommer