Hopp til hovedinnholdet

Eksklusive reunion-konserter fra Cutting Edge

Cutting Edge ble startet i 1981 av en gjeng unge, entusiastiske og ambisiøse jazzmusikere: gitaristen Knut Værnes, saksofonisten Morten Halle, pianisten/keyboardisten Rune Klakegg, bassisten Edvard Askeland og trommeslageren Frank Jakobsen. Bandet spilte utelukkende eget materiale, hovedsaklig skrevet av Morten Halle og Rune Klakegg, men også med bidrag av Knut Værnes og Edvard Askeland. Bandet hadde en visjon om å forene det åpne, improviserende i den nye jazzen med en større grad av kompositorisk struktur, dessuten å bruke rock og latinrytmer mer enn swinggroover.

Cutting Edge var hovedsaklig et elektrisk band, med elbass, elgitar, rhodes og synther, men alltid med et blikk på det akustiske – bruk av akustisk piano, saxofoner, fløyter. Bandet fikk en flying start på EBU-festivalen i Århus 1981, og debutinnspillingen «Cutting Edge» i 1982 vakte oppsikt. Snart var bandet ute og spilte rundt i hele Norges land, med avstikkere til England og Tyskland, og fikk jobb på jazzfestivalene i Kongsberg og Molde, i Kongsberg med fullt TV-team på plass. Et svært populært band på jazzklubbene, med sin fusjon av heftig trøkk og melodiøse komposisjoner. Frank Jakobsen sluttet i bandet 1984, og ble erstattet av den17-årige Stein Inge Brækhus fra Os. Bandet ble oppløst i 1986, etter fem travle og spennende år, tre plateproduksjoner og utallige jobber i inn- og utland. Cutting Edge ble gjenforent på Oslo Jazzfestival i 2016 med hele originalbesetningen intakt, med begge trommeslagerne på plass med hvert sitt trommesett og masse perkusjon. Bandet spilte for et fullstatt Victoria og jubelen ville ingen ende ta.
Konserten var såpass vellykket at Cutting Edge har bestemt seg får å plukke opp tråden der den slapp og vil spille flere konserter i tiden som kommer. Første stopp er Maijazz i Stavabger 2017. Unødving å si at vi gleder seg veldig over å være tilbake og tilby Cuttinge Edge unike sound og improvisatorikse innfall.

Knut Værnes gitar, Morten Halle saksofon, Rune Klakegg tangenter, Edvard Askeland bass , Stein Inge Brækhus trommer og Frank Jakobsen trommer
___