Hopp til hovedinnholdet

Kom og opplev 5 band med topp talenter fra UiS/Fakultet for Utøvende Kunst med masse energi.

Maijazz avsluttes i år med studentene ved Fakultetet for Utøvende Kunst (FUK) egen BlåTrå dag.
BlåTrå dagen var også i 2018 en del av festivalen og dette er en tradisjon vi vil bygge videre på.
Her får Stavanger publikummet anledning til å komme tett på talentfulle musikkstudenter. BlåTrå prosjektet er ett tilbud som roses i hele vårt langstrakte jazzland.
Kom og opplev unge talenter med masse energi !

15:00 – FRIENDS’ edge
16:00 – Victor Pedersen Kvartett
17:00 – KELP
18:00 – Isabelle Kongshaug Kvartett
19:00 – Fem Drager 

 

KELP 

Musikken er inspirert etter ulike kompositoriske teknikkar etter Olivier Messiaen. Samstundes kan det trekkjast linjar attende til Eric Dolphy, samtidas improvisasjonsmusikk og rock. Målet for prosjektet er å leike med det heimlege, dermed har musikken ein tendens til å bevege seg mellom det intrikate, komplekse til det oppriktig dansbare.

Kristian Enkerud Lien – gitar og komposisjoner Erlend Furuseth Jensen – saksofon Joscha Ernst – saksofon Vetle Aakre Laupsaa – bass Stian Eismann – trommer


Victor Pedersen Kvartett 

Kvartetten spiller musikk som Victor Pedersen har skrevet til sitt egendefinerte prosjekt denne våren. Musikken er inspirert av moderne amerikansk jazz som f.eks. Peter Bernstein, og av ECMrelaterte musikere som Keith Jarrett og Kenny Wheeler.

Victor Pedersen – gitar og komposisjoner Markus Årsland – Piano Oscar Harboe – bass Benjamin Sagebø – trommer


FRIENDS’ edge

FRIENDS’ edge er en kvintett som ble startet opp i jazzlinja i Stavanger. Med referanser fra amerikansk jazztradisjon, rockegitar og moderne popmusikk eksperimenterer bandet fritt mellom det melodiøse og det atonale. Kvintetten har bakgrunn fra Sunnmøre, Asker, Berlin, nordGudbrandsdalen og Østfold og har en veldig variert, men fri spillestil. Gjennom fraværet av komposisjon og rollefordeling blir enhver opptreden en ny opplevelse – både for band og publikum. 

Joscha Ernst – saksofon Anna Klungre – vokal Kristian Enkerud Lien – gitar Torstein Guttormsen – bassgitar Theodor Dalseth – trommer


Isabelle Kongshaug Kvartett 

Musikken henter inspirasjon fra den Skandinaviske tradisjon hvor jazz møter influenser fra viser og folkemusikk, men grensene er ikke stengte for inspirasjon fra verdensmusikk og andre sjangrer. Det veksler mellom ømtåligt, vakkert, melankolsk och medrivende. Tekstene på svensk skildrer forskjellige livshistorier og behandler temaer som ensomhet, kjerlighet, savnet og sorg.

Isabelle Kongshaug – vokal og komposisjoner Robin Methlie – gitar Vetle Aakre Laupsa – bass Olav Andreas Abildgaard – trommer


Fem Drager

Trioen Fem Drager møttes på jazzlinja i Stavanger, høsten 2016. Siden da har de spilt mange konserter rundt om på Østlandet og Vestlandet, blant annet i Oslo, Fredrikstad og i Stavanger, alltid til god respons og god kontakt med publikum.

Besetningen vokal, kontrabass og trommer gir rom for et åpent lydlandskap som trioen vet å utforske. Lyriske melodier, gode basslinjer og drivende riff blandes med tekster om både det morsomme og det som rører ved oss, som sammen blir musikken til Fem Drager. Dermed blir lytteopplevelsen innholdsrik og spennende, uten å bli utilgjengelig. Både den gjengse konsertgjenger og den dypt musikkinteresserte vil kose seg på konsertene som har fremkalt latter, tårer, hodegynging og rockefot, med en trio som spiller uhøytidelig kvalitetsjazz.

Andrea Cathrin Opdal – vokal Vetle Aakre Laupsa – bass Olav Andreas Abildgaard – trommer