Hopp til hovedinnholdet

Vi feirer Bendik Hofseth 25 års jubileum med åpningskonsert på Maijazz i Zetlitz salen

Bendik Hofseth sitt debutalbumet «IX» kom i 1991 og det ble begynnelsen til flere år med turneer og CD utgivelse med ett band, bestående av Paolo Vinaccia, Eivind Aarset, Knut Reiersrud, Audun Erlien, Øystein Sevåg og Reidar Skår. Nå – 25 år seinere gjenforenes en av de beste norske «supergruppene» !

I seks år regjerte Bendik øverst på pop/jazz-tronen i Norge. Parallelt med dette var han en betydelig aktør på den internasjonale jazzscenen etter å ha tatt over jobben i bandet Steps Ahead etter Michael Brecker. Nå skal disse årene gjenoppleves! ”IX” ble kåret til en av beste norske album gjennom tidene i Morgenbladets kåring i 2011. I 2016 har albumet 25-årsjubileum, og det ble feiret med en lekker jubileumsboks og turné.

For å sitere Martin Eia-Revheim i Jazznytt -«Bendik har alt. Han er 30% Michael Brecker, 30% Jan Garbarek og 40% Morten Harket, fatter dere hvor drøy den brøken er?! Han er summen av alt jeg elsker og mer.»

På 90-tallet fylte Bendik Hofseth konsertsalene i Stavanger. I den anledning synes Maijazz det er på sin plass og feire Bendik Hofseth og IX-bandet med konsert på 2017 festivalen .

Og supergruppen består av de samme:

Bendik Hofseth (sax, vokal), Paolo Vinaccia (trommer), Eivind Aarset (gitar), Knut Reiersrud (gitar), Audun Erlien (bass), Øystein Sevåg (tangenter) og Reidar Skår (tangenter).

Bendik Hofseth – live

Bendik Hofseth – A little Parade