Hopp til hovedinnholdet

JazzIntro 2020 på October:Jazz /Mai:Jazz utsatt inntil videre.

Maijazz og Norsk Jazzforum har blitt enige om å utsette JazzIntro 2020 delfinale som skulle funnet sted søndag 11.oktober på Spor:5.
Årsaken er den siste tids økning i Covid-19 i Europa . Begge gruppene har medlemmer som fortiden er bosatt i land som nå er blitt korona røde land. Norsk Jazzforum og Maijazz har derfor besluttet å utsette/avlyse konserten under årets Oktober:Jazz.

Vi vil komme tilbake med når /hvor for denne delfinale konserten av JazzIntro.

 

 

 

Amund Kleppan Kvartett
Bandleder, komponist og trommeslager Amund Kleppan kommer fra Lillehammer og studerer ved Jazz Institute Berlin. I 2018 vant han Dølajazz sin talentpris, og høsten 2019 ga han ut sitt debutalbum «Venture».  Kvartetten har kun eksistert i litt over et år, men har allerede rukket plateslipp og europaturné.  Bandet spiller Kleppan sine komposisjoner som er en sammensmeltning mellom den intense moderne NYC-scenen, rytmisk avant-jazz fra Berlin og den åpne nordiske lyden. Musikken kan beskrives som energisk, melankolsk og følsom med sterke melodier over kompleks harmonikk, med en rytmeseksjon som skaper både spenning og tyngde.

Julius Gawlik – saksofon, Tal Arditi – gitar, Julian Haugland – kontrabass, Amund Kleppan – trommer

Hein Westgaard Trio
De tre musikerne i Hein Westgaards Trio møttes i København i 2017 og har siden spilt sammen i mange forskjellige konstellasjoner. Trioen arbeider med Westgaards komposisjoner, og bruker improvisasjon og samspill utenfor faste rammer som en viktig del av bandets identitet og uttrykk. Bandet henter inspirasjon fra jazz, country, rock, fri improvisasjon, klassisk- og samtidsmusikk og folkemusikk, hvor skillet mellom komposisjon og improvisasjon blir flytende og elastisk.

Hein Westgaard – gitar, Petter Asbjørnsen – kontrabass, Simon Forchhammer -trommer

JazzIntro 2020 på October:Jazz /Mai:Jazz utsatt inntil videre.