Hopp til hovedinnholdet

Konserten med Amigo Tom idag lørdag 7. mai kl. 18.00 på Spor 5 må dessverre avlyses grunnet sykdom. Det er selvsagt både artister og MaiJazz lei seg for. Til de som har kjøpt billett kan denne enten refunderes eller den kan benyttes på andre konserter ikveld, noe vi varmt anbefaler; Konserten med Steinar Adnekvam på Spor 5 kl. 21.30 spiller også brasiliansk inspirert musikk. Videre er konserten med Kristin Asbjørnsen med band i St Petri kirke kl. 22.30 et annet godt alternativ. Mølsterpriskonsert med Simen Kiil Halvorsen kl. 20.00 i Stavangeren og Terje Rypdal med Elephant 9 i Folken kl. 22.30 er også mulig å gå på med billetter kjøpt til Amigo Tom. Vi satser på å finne dato for ny konsert til høsten. Musikalsk kjærlighet og vennskap fra første tone.

Forfatter: Per Hasse Andersen

Denne lørdagen er det duket for et dypdykk i den brasilianske sangskatten pluss et CD-slipp fra Amigo Tom med live opptak fra Maijazz 2011. Det med låter som ikke er så kjente for det europeiske publikumet. Låtmaterialet er håndplukket av Tom Lund, kvernet gjennom gitaren hans og skreddersydd for ensemblet. Musikken syder av lengsel og undertrykt lidenskap.

Noen ganger opplever man musikalsk kjærlighet og vennskap fra første tone av. Det var det som skjedde første gang denne trioen spilte. Sammen presenterte de brasilianske toner som fikk høsten til å våre og forfrosne hjerter til å tine. Prosjektet har fått navnet Amigo Tom, og det av flere grunner. Selvsagt på grunn av at ordet amigo betyr venn, men det spiller også på den store brasilianske komponisten Antonio Carlos Jobim (populært kalt Tom), på prosjektets frontfigur Tom S. Lund – en av Europas fremste bossanova-gitarister, og på det portugisiske ordet tom som tyder tone på norsk.


Eva Bjerga Haugen – vokal, Tom S. Lund – gitar, Tor Yttredal – saksofoner, fløyte

___