Hopp til hovedinnholdet

Tor Yttredal Impression Quartet

Saksofonist Tor Yttredal skriver ny musikk til Maijazz 2019 og har satt sammen sitt drømmeband, Tor Yttredal Impression Quartet, for anledningen.

Maijazz har invitert Tor Yttredal til å skrive ny musikk til neste års festival.
– Yttredal er en av regionens viktigste jazzmusikere. For oss i Maijazz var det på høy tid å gi han denne muligheten, sier festivalsjef Per Hasse Andersen i en pressemelding.

Tor Yttredal har gjennom mange år som musiker arbeidet med svært mange ulike stiluttrykk og besetninger innen jazz og jazzrelatert musikk.
– Jeg har vært heldig å få spille sammen med mange fantastiske musikere fra inn- og utland som alle har bidratt til å forme meg som musiker og pedagog. Jeg har imidlertid så godt som aldri gjort et prosjekt i eget navn. Dette er det sammensatte grunner til. Den største er nok at jeg aldri har tenkt så mye i de baner fordi jeg har vært fornøyd med min musikertilværelse der jeg har fått mine muligheter, forteller Yttredal.

Til dette prosjektet har Tor Yttredal satt sammen sitt «drømmeband» som består av Ståle Storløkken på tangenter, Ole Morten Vågan på bass og Audun Kleive på trommer.
– I musikken jeg forbereder og tilrettelegger vil jeg forsøke bringe noen av de ulike stiltrekken jeg har jobbet med sammen til et enhetlig repertoar. Kvernet gjennom den erfarne ensemble og improvisasjonsevnen i kvartetten håper jeg vi skal kunne formidle en musikk som er fri, harmonisk, melodisk, rytmisk, hard, myk, rask og sein. Jeg er svært glad for å få spille med noen av landets fremste musikere, sier Yttredal.

Musikken får premiere under Maijazz på Spor:5 tirsdag 7. mai.