Hopp til hovedinnholdet

Nå begynner Maijazz 2019 å ta form

 

MAIJAZZ 2019 Pressemeldig 1

Etter en vel gjennomført 30-års jubileumsfestival er Maijazz godt i gang med planlegging av festival nummer 31 i rekken den 6. – 11. mai 2019. De første artistene for Maijazz er klare, og det er en spennende blanding av jazz, jazzfusion og verdensmusikk. Maijazz kommer med flere artistslipp i løpet desember.

Åpningskonserten blir i konserthuset, mandag 6. mai, med Al Di Meola med sitt fyrrige akustiske gitarspill, etterfulgt av en vakker, melodiøs og sjelfull konsert på Spor:5 med Espen Eriksen trio og den  engelske saksofonisten Andy Sheppard.

Onsdag 8. mai, i konserthuset, blir det et heftig samspill mellom den norske jazzkometen på saksofon,Marius Neset, sammen med Stavanger Symfoniorkester, dirigert av Geoffrey Patterson.

Fredag 10. mai blir en sterk dag med jazzlegenden Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu i konserthuset, samt Sigvart Dagsland i et spennende samarbeid med Tord Gustavsen i St.

Petri kirke. I tillegg blir det stas når FIEH kommer til Folken – et ungt norsk band som spiller jazz, pop, funk og soul – veldig groovy og nedstrippet og stort.

Lørdag 11. mai i konserthuset får vi besøk av selveste Angelique Kidjo med sitt siste prosjekt «Remain in light» som er Kidjo sin versjon av Talking Head sitt album med samme navn. Med heftig afrobeat-horn og slagverk, og nytolkning av tekstene gir Grammyvinner Angelique Kidjo oss en fantastisk vri på dette klassiske albumet.

Velkommen til festival 6. -11. mai 2019!