Arkiv:
Maijazzartikkel
2020

Vær med som frivillig – Jazzistent?


For å skape gode kulturopplevelser er kulturlivet avhengig av frivillig hjelp til ulike oppgaver. Har du ønske om å være frivillig så er Maijazz en fantastisk mulighet til å oppleve kulturlivet fra innsiden, og gjøre noe viktig og meningsfullt. Her får du ta del i mange spennende oppgaver, lære noe nytt, skape nye bekjentskaper og vennskap, og få mange fantastiske musikalske opplevelser.

Maijazz er en anerkjent festival som gjestes av mange nasjonale og internasjonale artister, og vi er 100% avhengig av frivillig innsats. Hvert år er det rundt 150 frivillige jazzistenter som bidrar til at Maijazz blir en av årets fineste jazzopplevelser for regionen.

Som frivillig på Maijazz skal du være trygg på at vi følger alle restriksjoner som til enhver tid er gjeldende. Vi vil fortløpende iverksette nødvendige tiltak slik at vi til enhver tid opprettholder en god og trygg opplevelse for alle frivillige, artister og publikum på tross av situasjonen vi står i.

Hva kan jeg bidra med?
Vi er så heldige å oppleve at veldig mange stiller opp som frivillig år etter år, samtidig har vi stadig behov for flere jazzistenter. Som jazzistent kan du bidra på flere forskjellige områder som billettvakt, rigger, catering, transport, artistvert, konsertansvarlig, informasjonsmedarbeider, festivalkontor/akkreditering, IT-support, fotograf og crew.  

Grunnet Covid-19 kan det bli endringer i både oppgaver og goder for våre flotte jazzistenter.

 Hva får jeg som frivillig jazzistent i Maijazz? 

 • Fantastiske musikkopplevelser og gratis adgang til konsertene (dersom ledig plass) med ditt festivalpass 
 • Festivalpass ved minimum 4 vakter.
 • Årets jazzistent t-skjorte 
 • Et godt sosialt miljø der du vil kunne få mange nye venner som deler din musikkglede og engasjement, samt sosiale sammenkomster før og etter festivalen 
 • Mat og drikke på vakt 
 • Nødvendig opplæring og veiledning av oppgavene som skal utføre

Hva forventer vi av deg? 

 • At du stiller med ditt største smil, entusiasme og innsatsvilje. 
 • At du møter opp til avtalt tid og jobber avtalte timer, samt gir beskjed i god tid hvis du må endre vakter eller ikke kan møte på avtalt vakt.  
 • Du er edru på vakt 
 • At du holder deg oppdatert på informasjon som blir sendt ut, og svarer på e-post og telefon. 

Når og hvor mye jobber jeg? 

 • For å få festivalpass må du jobbe minimum 4 vakter. Vil du jobbe mer så får du selvfølgelig lov til det! 
 • De som jobber 3 vakter får en jazzistentbillett pr vakt som gir adgang til en valgfri konsert dersom ledig plass. Jazzistentbilletten kan først hentes ut etter at du har jobbet vakten. 
 • Vaktene blir normalt delt inn i dagvakter og ettermiddag/kveldsvakter. 
 • Hvis du henter ut festivalpasset og ikke jobber avtalt antall vakter/timer er det å anse som et kjøp av festivalpass og vil du bli fakturert for festivalpasset (p.t. kr. 1500,-). 

Har du tid til overs? 

Ta kontakt med oss så finner vi stort sett alltid ledige vakter og muligheter for å spre det glade budskap. Vi tilbyr også meningsfulle lederverv for deg som ønsker ansvar og erfaring. 

Inviter gjerne andre venner, kjente og familie om å melde sin interesse. 

 

Vi gleder oss til å treffe deg!

 

Link til påmeldingskjema for Maijazz 2021.
 

Vi hører gjerne fra deg hvis du ønsker å være frivillig under årets festival. Se eget søknadsskjema på siden. Send en e-post til frivillig@maijazz.no om du har noen spørsmål. 

 

andre artikler