Hopp til hovedinnholdet

SnarkyPuppy er et kollektiv av musikere med base i Dallas og New York, og musikken de spiller er, for å si det forsiktig, en vill blanding av jazz, funk, world music og en liten dose energi fra rock på toppen. Dette er musikk som ikke bare får deg til å flytte på beina, men som også får deg til å flytte på hjernen. Eller som bandet sier det selv: «Music to move the brain and booty.»

Hva er det egentlig som gjør ­Snarky Puppy til et av de mest interessante navnene i jazz-verden akkurat nå? Bandet sier selv at det er evnen til å, med en dyp respekt og kunnskap for forskjellig musikalske tradisjoner,  klare å blande sonisk og konseptuell innovasjon som treffer et stort publikum. Sammensetningen av musikere i bandet har etablert et naturlig  balansert system som umiddelbart trekker lyttere til musikken. Rå funk, sensitiv ­dynamikk, frodige harmonier, lyrisk formidlerevne, sjelfull enkelhet, og viktigst av alt, en delikat blanding av komposisjon, harmoni, melodi og improvisasjon. Noen ganger er det vanskelig å si det enkelt.

Hvordan Snarky Puppy endte opp med å spille på MaiJazz for andre år på rad er en fin liten historie om hvordan ting noen ganger tilfeldigvis bare faller på plass. Bandet ble booket på fjorårets festival bare et par små uker før de vant Grammy for beste liveopptreden, noe som i seg selv var et kupp. Det bygget opp forventningene til et band som kanskje ikke så mange kjente til i utgangspunktet. Det er vel heller ikke å ta hardt i å si at det ble en formidabel suksess. Under og etter konserten kokte det på Instagram og Facebook, og de heldige som var på konserten ble sjokkartet begeistra. Noen hevdet at det var det sykeste de noen gang hadde opplevd, og det var ment i en positiv forstand!

Det kunne endt der, men heldigvis for oss gjorde det ikke det. Det skulle vise seg at bandlederen Michael Leauge var stor fan av EST, men kunne dessverre ikke overvære konserten. De måtte tilbake til London på ny spillejobb,  men han rakk å ymte frampå om et ­prosjekt de hadde med Metropole Orkest. Kanskje det kunne være noe for MaiJazz? Slik ble ­idéen født, og resultatet kan du oppleve på årets festival. ­Grunnen til at vi gir så mye spalteplass til dette prosjektet er ikke fordi vi har problemer med billettsalget, ­snarere tvert i mot, denne konserten er snart utsolgt. Her er det bare å kjenne sin besøkelsestid. Grunnen til at vi ­trekker fram denne konserten er fordi vi vet at det kommer til å bli en helt fantastisk konsert, og at det er et godt ­eksempel på hva det er mulig å få til når tilfeldigheter og gode artister bestemmer seg for å jobbe sammen.

___