Arkiv:
Maijazzartikkel
2015

De kommer alltid tilbake!

SnarkyPuppy er et kollektiv av musikere med base i Dallas og New York, og musikken de spiller er, for å si det forsiktig, en vill blanding av jazz, funk, world music og en liten dose energi fra rock på toppen. Dette er musikk som ikke bare får deg til å flytte på beina, men som også får deg til å flytte på hjernen. Eller som bandet sier det selv: «Music to move the brain and booty.»


Hva er det egentlig som gjør ­Snarky Puppy til et av de mest interessante navnene i jazz-verden akkurat nå? Bandet sier selv at det er evnen til å, med en dyp respekt og kunnskap for forskjellig musikalske tradisjoner,  klare å blande sonisk og konseptuell innovasjon som treffer et stort publikum. Sammensetningen av musikere i bandet har etablert et naturlig  balansert system som umiddelbart trekker lyttere til musikken. Rå funk, sensitiv ­dynamikk, frodige harmonier, lyrisk formidlerevne, sjelfull enkelhet, og viktigst av alt, en delikat blanding av komposisjon, harmoni, melodi og improvisasjon. Noen ganger er det vanskelig å si det enkelt.

Hvordan Snarky Puppy endte opp med å spille på MaiJazz for andre år på rad er en fin liten historie om hvordan ting noen ganger tilfeldigvis bare faller på plass. Bandet ble booket på fjorårets festival bare et par små uker før de vant Grammy for beste liveopptreden, noe som i seg selv var et kupp. Det bygget opp forventningene til et band som kanskje ikke så mange kjente til i utgangspunktet. Det er vel heller ikke å ta hardt i å si at det ble en formidabel suksess. Under og etter konserten kokte det på Instagram og Facebook, og de heldige som var på konserten ble sjokkartet begeistra. Noen hevdet at det var det sykeste de noen gang hadde opplevd, og det var ment i en positiv forstand!

Det kunne endt der, men heldigvis for oss gjorde det ikke det. Det skulle vise seg at bandlederen Michael Leauge var stor fan av EST, men kunne dessverre ikke overvære konserten. De måtte tilbake til London på ny spillejobb,  men han rakk å ymte frampå om et ­prosjekt de hadde med Metropole Orkest. Kanskje det kunne være noe for MaiJazz? Slik ble ­idéen født, og resultatet kan du oppleve på årets festival. ­Grunnen til at vi gir så mye spalteplass til dette prosjektet er ikke fordi vi har problemer med billettsalget, ­snarere tvert i mot, denne konserten er snart utsolgt. Her er det bare å kjenne sin besøkelsestid. Grunnen til at vi ­trekker fram denne konserten er fordi vi vet at det kommer til å bli en helt fantastisk konsert, og at det er et godt ­eksempel på hva det er mulig å få til når tilfeldigheter og gode artister bestemmer seg for å jobbe sammen.

___

andre artikler


JAZZÅDU; VIL DU BLI JAZZISTENT?

For å skape gode kulturopplevelser er kulturlivet avhengig av frivillig hjelp til ulike oppgaver. Har du ønske om å bidra så er Maijazz en fantastisk mulighet til å oppleve kulturlivet fra innsiden. Her får du ta del i mange spennede oppgaver, skape nye vennskap og få mange gode musikalske opplevelser. Maijazz er en annekjent festival som gjestes av mange nasjonale og internationale artister. Vi har stadig behov for jazzistenter som ønsker å bidra til årest fineste jazzopplevelse. Som jazzistent kan du bidra på flere forskjellige områder som billettvakt, rigger, catering, transport, artistvert, konsertansvarlig, informasjonsmedarbeider, kontor/akkreditering, fotograf og crew.

Påmeldingskjema for Maijazz 2019 er ikke tilgjengelig enda.

Kontakt oss om du har noen spørsmål på e-post:
frivillig@maijazz.no.


To make great festival experiences we depend on volunteers for different tasks. If you want to join, Maijazz is a fantastic opportunity to experience the festival from the inside. Here you can take part in many exciting activities, create new friendships and get lots of great musical experiences. Maijazz is a well-known festival and host of many national and international artists. We have a constant need for volunteers who would like to make this to the greatest jazz experience of the year. As a volunteer you can choose from many different activities such as ticket/security, stage crew, catering, transportation, artisthost, concerthost, information, office/accreditation, photographer and crew.


Registration form for Maijazz 2019 is not available yet.

Please contact us if you have any questions at: volunteer@maijazz.no.