Hopp til hovedinnholdet

Trøen/Arnesen Kvartett

  • Søndag 05. mai
  • 20:00
  • Spor:5
Kjøp billett

Saksofonist og komponist, Elisabeth Lid Trøen, har vært aktiv i ulike musikalske prosjekter og band, og har samarbeidet med anerkjente musikere som Marius Neset, Erlend Skomsvoll, Chris Potter, Jon Balke og Django Bates, for å nevne noen. Trøen har også skrevet musikk for ulike ensembler og utforsket forskjellige musikalske sjangre og stiler.

Til Maijazz kommer hun med bestillingsverket fra Vossa Jazz, Jazzfest og Oslo Jazzfestival 2022, «New Paintings of Jazz». Musikken er skrevet spesielt for hennes egen kvartett, Trøen/Arnesen kvartett, som er et nært samarbeid med den anerkjente pianisten Dag Arnesen, samt Ole Marius Sandberg på bass og trommeslager Sigurd Steinkopf. Sammen representerer kvartetten et bredt aldersspenn i det musikalske uttrykket som strekker seg fra inspirasjonskilder som Keith Jarrett og Edvard Grieg, til norsk melodisk jazz og videre til John Coltrane og Joe Henderson.

Tittelen «New Paintings of Jazz» bærer med seg et ønske om å forene jazzen med vår samtid og fremtid, samtidig som den bevarer den tradisjonelle arven. Hva skjer når elementer fra post-bop og frijazz møter melodisk folkemusikk og lyrisk melodikk? Dette er spørsmål som «New Paintings of Jazz» søker å besvare gjennom musikken.

Elisabeth Lid Trøen – saksofon
Dag Arnesen – piano
Ole Marius Sandberg – bass
Sigurd Steinkopf – trommer