Hopp til hovedinnholdet

Duos: Svein Olav Herstad & Tor Yttredal // Eva Bjerga Haugen & Thomas Torstrup

  • Lørdag 13. mai
  • 15:30
  • Stavangeren
Kjøp billett

Det er duket for en flott dobbel duo konsert!

Svein Olav Herstad & Tor Yttredal Duo «Free Conversations»

Svein Olav Herstad og Tor Yttredal har arbeidet musikalsk sammen siden begynnelsen av 2000 tallet i ulike konstellasjoner. Gjennom de siste årenes pandemi har de møttes til samspill på et rent improvisatorisk grunnlag.

Intensjonen med dette duoprosjektet er å skape musikk på et fritt improvisert grunnlag – uten noen form for avtalte ideer eller låtmateriale. Slik vil de starte musikalske samtaler og bare følge den veien lyden fører dem. Utfordre og nærme seg hverandre på samme tid. Det hele blir en spennende interaksjon mellom musikerne og mellom musikerne og publikum.

Tor Yttredal er professor i jazz-saksofon ved Universitetet i Stavanger på fakultet for utøvende kunstfag. I tillegg til å være sentral i Stavangers jazzutdanning, har han som utøver vært involvert i en rekke spennende prosjekt både på den norske og europeiske jazzscenen.

Svein Olav Herstad er som Yttredal tatt utdannet ved Jazzlinja i Trondheim (NTNU) (1990–93). I studietiden utviklet han sin Svein Olav Herstad trio, som har gitt flere plater med Herstads egne komposisjoner.

Svein Olav Herstad – piano, Tor Yttredal – saksofon

Eva Bjerga Haugen & Thomas Torstrup Duo

To av den stavangerske jazzscenens profiler har funnet sammen til et interessant duokonsept. Er det kanskje på tide å sette en ny standard for standardlåtene, er spørsmålet de stilte seg selv.

På samme vis som jazzmusikere tidligere gikk løs på datidens populærmusikk, vil Eva og Thomas på denne konserten gå løs på nåtidens populærmusikk. Du vet alle de låtene du hører på radio? De låtene du så lett får på hjernen? De låtene som «alle» synger på? De nye «standardlåtene».

På scenenen denne kvelden blir det bare Eva og Thomas. Bare vokal og piano. Enklere blir det nesten ikke. To musikere som møtes over fengende melodier og finurlige tekster. To musikere som dekonstruerer og rekonstruerer, som reharmonerer og improviserer. To musikere som bygger på tradisjon og søker innovasjon, som tolker, tar vare på og tenker nytt!

Eva Bjerga haugen – vokal, Thomas Torstrup – piano