Hopp til hovedinnholdet

Anders Jormin / Lena Willemark / Karin Nakagawa / Jon Fält

  • Søndag 05. mai
  • 18:00
  • Utstein Kloster
Kjøp billett

Varmt og vakkert i unike omgivelser!

Dette ensemblet startet opprinnelig som en trio bestående av Lena Willemark, Karin Nakagawa og bassguru Anders Jormin, som i 2015 gav ut albumet «Trees of Light» på ECM. Albumet fikk strålende anmeldelser og trioen fikk også en svensk Grammis for utgivelsen.

Trioen gjorde tre unike og flotte konserter under Maijazz 2017, som en mini turné langs Jærens vakre kyst. Den gang da kunne vi lese i Stavanger Aftenblad: «Ei freda stund ved havet», «Et fantastisk instrument fra Japan har fått svensk reisefølge i en konsertserie ved havet», «Folkemusikktonene fra Sverige blander seg med lyden fra Japan. Vakkert og stemningsfullt».

Nå i 2024 er det Utstein Kloster som er scenen for denne unike musikken. Det blir igjen en fascinerende lydreise der Nakagawa’s traktering på det japanske harpeinstrumentet koto møter Willemarks felespill og vokal på älvdalsk, en variant av de nordiske språkene som brukes i Dalarna, og Jormins karakteristiske løpende basstoner.

På det ferske albumet «Pasado En Claro», som er utgitt av ECM, har de utvidet besetningen til en kvartett. Inn kommer trommeslager Jon Fält, en musiker som Jormin kjenner meget godt etter mange år sammen i Bobo Stenson Trio. Nå som kvartett, men med samme tankegang og tilnærming – folketoner som smeltes sammen med jazzen, til fabelaktig musikk med en klang som resonnerer både i fortid og fremtid. Et vinnende premiss som føles tilgjengelig, nært og med en varme som legger seg tett innpå huden.

Welcome to a warm musical world at a unique place!

Karin Nakagawa – koto, Lena Willemark – fele, Anders Jormin – bass, Jon Fält – trommer

NB: Denne konserten inngår ikke i festivalpasset; Maipazz