Hopp til hovedinnholdet

Gunhild Carling er den svenske multi-instrumentalisten og humørsprederen som tar publikum med storm, etterlater alle måpende forundret og begeistret.

Copyright bilde: Elina Käkhönen

Hun har et allsidig talent, som solist, sanger og orkesterleder. Gunhild Carling spiller trombone (i utgangspunktet), men dessuten også trompet, munnspill, sekkepipe, blokkfløyte, obo og harpe – og selve glansnummeret: Tre trompeter på én gang. I tillegg til stepping. Men det handler om mer enn moro, sjarm og høyt tempo – for Gunhild Carling er også stilsikker, elegant og usedvanlig hardtarbeid show-dame i det klassiske jazz-formatet.

Stavanger Brass Band står på scenen sammen med Gunhild Carling. Musikkorpset har vært kontinuerlig i norgestoppen siden starten i 1981, med en haug av mesterskapstitler og resultater på pallen fra konkurranser i inn- og utland. Stadig ranket på topp-20-listen over de fremste brass band i verden. Når Stavanger Brass Band trer ut av konkurranseformatet og kaster seg inn i nye sjangere, skjer det med erfaring og tyngde. Brassbandet har spilt på Maijazz fire ganger tidligere med artister som Jan Magne Førde, Bugge Wesseltoft, Nils Landgren og Mathias Eick – og korpset har spilte med Harald Heide-Steen på Humorfestivalen. Mer enn noe annet norsk korps er Stavanger Brass Band på internasjonale turneer: Denne sesongen til England og Litauen, tidligere år til USA, Japan, Frankrike, UK, Nederland, blant andre. Dirigent og arrangør på dette prosjektet er Reid Gilje.
____