Hopp til hovedinnholdet

Bjørn Alterhaug Quintett – raffinert jazz og generøs musikkglede!

Bassnestor Bjørn Alterhaug kan denne kvelden gi oss et herlig innblikk i en lang og fruktbar karriere sammen med sitt stjernelag av en kvintett. Med sitt dype engasjement, lekne energi, brilliante basspill, og fantastisk orkesterledelse har Alterhaug satt sine spor som en bauta i norsk jazzhistorie gjennom mange år, også internasjonalt. Musikalsk har han røttene sine i bopjazzen, men med et svært åpent øre for eksperimentering og nytolkning. Han er like kreativ og musikalsk nysgjerrig i dag som han har vært hele sitt musikerliv og det merkes i låtvalget til kvintetten. Her får vi lederens egne komposisjoner, folkemusikk og jazzstandarder i skjønn forening. Alt presentert til stor glede for et alltid like nysgjerrig publikum og anmeldere.

Bjørn Alterhaug – bass, Jon Pål Inderberg – saksofon, Vigleik Storaas – piano, Martin Myhre Olsen – saksofon, Erik Nylander – trommer

 

Om Bjørn Alterhaug Quintet – «Bedre klubbjazz kan jeg vanskelig forestille meg at det ble spilt noen sted i verden akkurat da»