Hopp til hovedinnholdet

Bassist Sigurd Holes «RORAIMA» ble skrevet som et bestillingsverk for Oslo World i 2020. Verket etter søkelys på noe av det viktigste for oss mennesker og kloden – nemlig viktigheten av å bevare artsmangfoldet, ja, viktigheten av å bevare selve naturen – denne store helheten som også mennesket er en del av.

Musikken er inspirert av lyden av regnskogen i Amazonas og Yanomami-folkets mytologi, og inneholder feltopptak fra regnskogen.

«RORAIMA» ble sluppet på plate vinteren 2022, og har fått overveldende mottakelser både i Norge og i utlandet. Albumet fikk veldig god kritikk i The New York Times, og låten The Presentation Dance gikk rett på avisens THE PLAYLIST for uke 7/22. I tillegg ble albumet nylig tildelt den prestisjetunge tyske kritikerprisen «German Record Critics’ Award».

Stille, men kraftfull musikk med et viktig og særdeles tidsaktuelt budskap, løftet med ekstra lyd- og bildeproduksjon. Med seg til å spille grønne toner på konserten har Sigurd et knippe spennende musikere, og ikke minst løftes opplevelsen av en flott visuell produksjon.

Og sist, nei faktisk først; konserten innledes med en samtale fra scenen med Sigurd Hole og biolog Erik Steineger som blant annet skal handle om regnskogen og bakgrunnen for verket. «Erik var med på å stifte Regnskogfondet i 1989, og med bakgrunn som musikkinteressert biolog, regnskogekspert, miljøvernveteran og formidler kunne jeg ikke ønsket meg en bedre samtalepartner. Jeg er veldig glad for at han sa ja til å være med, og føler meg trygg på at vår samtale vil skape en meningsfull og interessant ramme for konserten», sier Sigurd.

«RORAIMA» – en annerledes, interessant, og fantastisk opplevelse!

«Paradoksalt vakkert» – Aftenposten

Sigurd Hole- bass, Trygve Seim – saksofon, Frode Haltli – trekkspill, Helga Myhr – fele, Tanja Orning – cello, Håkon Aase – fiolin, Knut Kvifte Nesheim – trommer, Audun Strype – lyd, Jan Erik Holto – visual

Arrangementet er et samarbeid med Rogaland Naturvernforbund.

Les, se og hør mer om konserten på vår nettside: Sigurd Hole «Roraima»